Все по-често чуваме да се казва, че 50 е новото 30. И все пак, според нас става въпрос по-скоро за изключения при някои дами - каквото и да си говорим, много трудно е 50-годишна жена да изглежда по-добре от 30-годишно момиче. Естествено, някои дами дори на 60+ събират погледите на хората около тях.

И като стана дума за секси жени на средна възраст, няма как да не разкажем историята на баба и внучка, които редовно споделят дрехи и посещават фитнеса заедно, въпреки имат разлика във възрастта от 43 години.

64-годишната Лесли Максуел е личен треньор от Мелбърн, Австралия, която редовно влиза в заглавията на вестниците заради стройната си фигура. Някои обаче смятат, че тя лъже за възрастта си, тъй като не изглежда много по-възрастна от внучката си Тиа Кристофи, която е на 21 г.

И двете са сериозни фенки на фитнеса и редовно тренират заедно. Те също така обичат да споделят снимки на стегнатите си тела едно до друго в Instagram, като оставят потребителите на социалните мрежи напълно объркани относно възрастта им.

Тиа, която често споделя дрехи с баба си, се надява и в бъдеще да изглежда толкова добре, колкото нея на 64 години. "Баба ми е млада по дух и двете споделяме страст към здравословния живот и фитнеса", споделя внучката.

"Повечето баби носят сладкиши, когато идват на гости, но моята носи органични яйца, органични горски плодове и прави палачинки от елда. Определено ще водя здравословен начин на живот и ще спортувам, за да изглеждам и аз така ослепително, когато остарея. Опитваме се да се вместим в общи тренировки всяка седмица заедно, най-вече в домашния ми фитнес", разказва още Тиа.

Тя допълва, че правят предимно тренировки с тежести. Тиа предпочита да тренира краката и дупето, а баба ѝ обича да се фокусира върху горната част на тялото си.  Лесли, която има 117 000 последователи в Instagram, истински се радва на тренировките с внучката си и приписва впечатляващата си физика на честите им съвместни упражнения. "Толкова се гордея с Тиа и ми харесва, че имаме сходни интереси", казва Лесли. "Често споделяме дрехи и дори бикини, което е бонус."

"Тренирам около час, пет пъти седмично. Харесвам да ходя на фитнес точно толкова, колкото някой обичат да излизат за по питие", споделя Лесли, като допълва, че е против всякакви модерни диети и гладуване.

Освен, че тренират заедно, баба и внучка понякога участват и в съвместни рекламни кампании като модели. Наскоро двете се снимаха за австралийския търговец на дребно MESHKI.

"Ям шест пъти на ден и храната ми е съставена от протеини и мазнини", разказва пред Metro Лесли. "Хората винаги се възхищават на здраво и силно тяло, а то те кара да се чувстваш секси", категорична е тя.