Много са известните личности, които дадоха своя принос в борбата с коронавируса, като дариха средства - Едуард Нортън, Гуинет Полтроу, Риана, Райън Рейнолдс и съпругата му Блейк Лайвли, Арнолд Шварценегер, Анджелина Джоли, Роджър Федерер.

Риана, коронавирусът и колко милиона дари певицата за борбата с епидемията

Риана се раздава, без да му мисли

Колко щедра е певицата

По-голямата част от тях подпомогнаха нуждаещи се, като дариха по 1 милион долара. Една от най-щедрите до момента се оказа Риана, която даде 5 милиона за борбата с COVID-19, предназначени за различни каузи.

Опра Уинфри обаче успя да изненада всички, като обяви, че ще даде 10 милиона долара за справяне с пандемията.

Телевизионната водеща не конкретизира накъде ще бъдат насочени 9 милиона долара, но уточни, че част от дарението - 1 милиона долара - ще отиде за нова инициатива, наречена Американски хранителен фонд (America's Food Fund), която ще помогне за изхранването на местните общности.

Снимка 447304

Източник: GettyImages

Фондът е съвместно усилие на активиста и шеф готвач Хосе Андрес, основател на World Central Kitchen, главният изпълнителен директор на Feeding America - Клер Бабино-Фонтено, актьорът Леонардо Ди Каприо, милиардерката Лорийн Пауъл Джобс и Apple.

"Дарявам 10 милиона долара, за да помогна на американците през пандемията в различни градове и райони", каза водещата в профила си в Instagram, като допълни, че още си спомня как е израснала с майка си в Милуоки, как са нямали средства и как понякога им е трябвала помощ, за да оцеляват.

Опра Уинфри и за какво е похарчила първия си чек за 1 милион долара

Изненадващата покупка на Опра Уинфри с първия спечелен милион

Скъпо удоволствие

И ако останахме приятно изненадани от постъпката на Опра Уинфри и голямата сума пари, които ще дари, то нямаме думи, за да опишем огромното дарение на Джеф Безос. Най-богатият човек в света обяви, че ще дари цели 100 милиона долара на Feeding America.

Като гледаме какви милиони се раздават в САЩ, американците няма какво да ги мислим. Въпросът, който ни вълнува обаче, е какво ли ще правим ние в бедна България.

Арнолд Шварценегер, Роджър Федерер, Анджелина Джоли и даренията, които направиха

Милионите, които раздават Арнолд Шварценегер, Роджър Федерер и Анджелина Джоли

Техният принос за борбата с COVID-19