Много известни личности дадоха своя принос в борбата с коронавируса, като дариха средства. Между тях попадат имената на Едуард Нортън, Гуинет Полтроу, Риана, Райън Рейнолдс и съпругата му Блейк Лайвли.

Райън Рейнолдс, Блейк Лайвли, коронавирусът и дарението на двамата

Райън Рейнолдс и Блейк Лайвли срещу пандемията

Актьори с големи сърца

Списъкът с даренията на известните личности обаче непрекъснато расте. Към него сега се присъединяват Арнолд Шварценегер, Роджър Федерер, Анджелина Джоли.

Арнолд Шварценегер е дарил 1 милион долара. 72-годишният актьор публикува в своя Instagram профил скрийншот от страница в GoFundMe, за чието създаването е допринесъл. Страницата Frontline Responders Fund е предназначена да осигурява важни за медицинските лица артикули като маски, престилки, ръкавици, пише списание People.

Снимка 470210

Източник: GettyImages

1 милион долара дарява и Роджър Федерер. Неговият милион пък отива в помощ на най-уязвимите семейства в Швейцария, засегнати от епидемията от коронавирус.

Снимка 463731

Източник: Twitter

Анджелина Джоли също е решила да помогне, като дари 1 милион долара, за да подпомогне осигуряването на храна на децата, които обикновено разчитат на училищни обеди.

Снимка 445540

Източник: GettyImages

44-годишната актриса направи щедрото дарение за No Kid Hungry - благотворителна организация, която раздава помощ на семейства, които обикновено разчитат на училищните закуски и обеди, за да изхранват децата си. Сега обаче те не могат да разчитат на тази помощ, тъй като много училища в момента са затворени, поради продължаващата пандемия на коронавирус.

Риана, коронавирусът и колко милиона дари певицата за борбата с епидемията

Риана се раздава, без да му мисли

Колко щедра е певицата