Броят на жертвите на новия коронавирус за един месец е дори по-висок от общия брой на смъртните случаи за цялата епидемия на ТОРС през 2002-2003 г., като до момента цифрата е  881 души.

"Семейство Симпсън", коронавируса и предсказа ли сериалът смъртоносния вирус

Предсказа ли "Семейство Симпсън" коронавируса

Просто съвпадение или плашеща прогноза

Притеснен за положението на своите сънародници, Джеки Чан направи обещание, че ще дари 1 милион юана (над 130 400 евро) на онзи, който успее да създаде антидот за новия тип коронавирус.

Според The Star, 65-годишният актьор, родом от Хонконг, е оповестил новината с публикация в Weibo.

"Науката и технологиите са ключови за преодоляването на вируса. Вярвам, че много хора са на същото мнение като мен и се надявам, че лекът може да бъде разработен възможно най-скоро", пише Чан, като пояснява, че обещава да даде възнаграждението на всеки, който има успех в начинанието, без значение дали става въпрос за човек или организация. Джеки Чан допълва, че се надява намерението му не дабъде разбрано погрешно.

Снимка 464119

Източник: iStock

"Тук не става въпрос за пари. Просто не иска да виждам някога оживените улици празни и не искам да виждам моите сънародници да се борят с този вирус и да умират, когато трябва да се наслаждават на живота."

Постът на Джеки Чан има повече от 55 хиляди харесвания. Много от феновете му го поздравяват за постъпката, като други предлагат да увеличи възнаграждението, за да даде по-голяма мотивация на учените. 

Коронавирусът, Facebook, Twitter и борбата на социалните мрежи с фалшивата информация

Facebook срещу коронавируса

Онлайн зараза