Миналата седмица кралица Елизабет Втора напусна своя постоянен дом в Бъкингамския дворец и се отдаде на изолация в по-отдалечения замък Уиндзор, където няма да приема посетители. Мярката бе наложена заради разпространението на новия коронавирус във Великобритания.

Оказва се обаче, че тя май е малко позакъсняла. Според The Sun, един от близо 500-те служители в Бъкингамския дворец е дал положителна проба за COVID-19. И той е бил на работа, докато кралицата още се е подвизавала в сърцето на Лондон. А това значи, че за нея има предполагаема опасност от заразяване.

Веднага са взети всички необходими медицински мерки и най-вероятно вече е направен тест и на самата Елизабет Втора. Резултатът от него обаче надали ще стане публично достояние.

Снимка 430779

Източник: iStock

Нищо чудно в двореца да има още преносители на коронавируса, които все още не са наясно с този факт. Всички, които са били в контакт със заразения, са поставени под карантина.

Коронавирусът, Елизабет Втора и какви мерки предприе кралицата

И кралицата се скри от коронавируса

Бабите са най-уязвими

Междувременно кралското семейство разпространи послание към британците по повод Деня на майката, който се отбелязва на 22 април на Острова. В него се заявява позицията, че най-добрият подарък, който можем да направим на родителите си, е да бъдем далеч от тях, докато кризата не отмине.