От февруари досега не една и две известни личности се заразиха с коронавирус. Някои споделяха публично как протича болестта им със своите последователи в социалните мрежи, а други не искаха да се знае за това.

Принц Уилям, срещата му с коронавируса и какво научихме за нея

Защо кралският двор скри, че Уилям е с коронавирус

Истината все някога излиза наяве

Преди дни за срещата си с коронавируса съобщи и британският актьор Хю Грант. Той е минал през това още през февруари, когато вирусът едва започваше да се разпространява и все още се знаеше малко за неговите симтоми.

"Всичко започна много странно, потях се ужасно", каза той в интервю за "Късното шоу" на Стивън Колбер. "Все едно бях облечен с пуловер от пот, беше наистина смущаващо. После изведнъж очите ми сякаш станаха с три номера по-големи и имах усещането, че някакъв огромен мъж е седнал отгоре ми", обяснява актьорът.

Снимка 505005

Източник: GettyImages

Той е загубил и обоняние, не е усещал никакви миризми и определено се е паникьосал. Тогава още не се е знаело, че загубата на обонянието е симптом на COVID-19. "В крайна сметка се прибрах вкъщи и пръснах парфюма на жена си Chanel №5 директно в лицето си. Не можех да помириша нищо, но ослепях", шегува се той.

Коронавирусът, психичните заболявания и предизвиква ли COVID-19 деменция

Предизвиква ли коронавирусът деменция

Нови изненадващи последствия от заразата

Въпреки че загубата на обоняние, температурата и болката в гърдите, които описва Грант, вече са добре познати симптоми на COVID-19, налягането в очните ябълки е един от многото признаци, за които не се говори много, а е добре да се знае. 

Хю Грант, "Нотинг Хил" и какво каза актьорът за евентуално продължение на филма

Как би изглеждало продължението на "Нотинг Хил"

Хю Грант ни разби сърцата

През април The New York Times съобщи, че търсенията на "очите ме болят" в Google се увеличило значително в областите в САЩ, където е имало много случаи на зараза, припомни People.