Коронавирусът отдавна показа, че пред него всички са равни - и бедни, и богати, и известни, и обикновени хора. Той си проправи път до британското кралско семейство още в края на март, когато стана ясно, че принц Чарлз е дал положителен тест.

Въпреки че е на 70 години и попада в рискова група, синът на кралица Елизабет Втора показа добро здраве и силен дух и успя да се пребори бързо и безпроблемно с болестта, като дори след това разказа за боледуването си.

А сега, месеци по-късно, става ясно, че Чарлз не е бил единственият член на кралското семейство, заразен с COVID-19. По-големият му син Уилям също е бил диагностициран с инфекциозното заболяване. Този факт обаче е целенасочено пазен в тайна за обществеността, стана ясно от публикация в The Sun преди дни.

Снимка 503909

Източник: GettyImages

Причината за прикриването на положителната проба на херцога на Кеймбрдж е вероятната паника, която ще настъпи в британското общество. Хипотезата, че и Чарлз, и Уилям умират от COVID-19 и следващ за наследяване на престола остава 7-годишният принц Джордж, определено би объркала всички.

Още повече, че според различни кралски разпоредби, в подобна ситуация короната би трябвало да се връчи на принц Хари, който да влезе в ролята на регент, докато синът на Уилям навърши пълнолетие. А, както знаем, херцогът на Съсекс преди месеци абдикира от кралското семейство.

Снимка 472926

Източник: GettyImages

След обявяването на новината, че принц Чарлз е с коронавирус, очаквано са се появили подозрения, че и Уилям е със същата диагноза. Но много британски журналисти се обединяват около позицията, че техните запитвания по темата винаги са били отклонявани или директно им е заявявано, че това не е истина, предава Insider.

Принц Уилям, Кейт Мидълтън и какво ще се промени, когато застанат начело на короната

Когато Кейт стане съпруга на краля

Какво ще се промени

Въпреки решението на кралския двор, че никой не трябва да знае за състоянието на херцога на Кеймбридж, истината все пак излезе наяве, макар и късно. И докато те подкрепят теорията, че така е било по-добре за всички, няма как да не изникне въпросът дали може да се има доверие на бъдещия крал.