Има сериали, които два дни след като сме изгледали забравяме. Но и има такива, които и две години по-късно ни държат влага и интересът ни е все така силен.

Пример за първия вид сериали няма да даваме, защото със сигурност не са един и два, но за втория, без да се замисляме особено, ще кажем "Наследници". С първите си два сезона драматичният сериал си спечели много фенове и положителни отзиви от критиците.

Макар едночасовите епизоди на пръв поглед да изглеждат бавни и сякаш почти нищо да не се случва, всъщност в тези петдесет и няколко минути има повече значимо действие, отколкото в цели сезони на други сериали.

Снимка 550318

Източник: HBO България

Първите два сезона на "Наследници" вдигнаха летвата много високо, като нека и подплатим думите си с факти. Цели 23 номинации за наградите Еми и общо девет спечелени статуетки от церемониите през 2019 и 2020 г. Но заради пандемията и други креативни фактори изминаха цели две години, откакто бяхме част от семейство Рой.

Затова и се появиха притеснения, че след толкова голямо прекъсване нищо няма да бъде същото. Но за щастие няма място за такива мисли, защото третият сезон не само покрива високата летва, но дори я поставя още по-високо. Знаем го, защото успяхме да изгледаме няколко епизода от него.

В първите два сезона и общо 20 епизода проследихме сложните взаимоотношения, интриги и жажда за власт в семейство Рой. И всичко това заради решението на Логан Рой (Брайън Кокс) да се оттегли от поста на изпълнителен директор в медийния конгломерат, който самият той е създал.

Снимка 550321

Източник: HBO България

Но да се оттегли само привидно, защото не смята, че нито едно от четирите му деца е готово да поеме бизнеса и отговорностите. Нито Шивон (Сара Снуук), която дори не е работила в компанията, нито ексцентричният Роман (Кийрън Кълкин), нито вечно оставащият на заден план Конър (Алън Рук), нито дори Кендъл (Джеръми Стронг), който всички смятат за най-удачен избор, защото е най-напред с материала.

Всеки един от четиримата има своите амбиции, виждания и мечти. И разбира се, всеки един от тях смята, че другите не са достатъчно добри, за да ръководят компанията. С поредица от хитри ходове старото куче Логан завъртя всеки един в своеобразния барабан на пистолет за руска рулетка.

Въпросът обаче е дали някой от патроните ще гръмне. В края на втори сезон се случи точно това. Кендъл, който беше изпаднал в немилост и нищо хубаво в кариерен и личен план не се очертаваше за него, реши да изложи пред медиите добре укривани документи, които уличават една от круизните компании, собственост на семейството, в секс трафик и други престъпления.

Снимка 550325

Източник: HBO България

И тук всеки би си помислил, че е спечелил и би започнал да празнува. Нещо подобно направи и Кендъл, но в трети сезон ще видим дали толкова лесно може да победи баща си. По-скоро дали толкова лесно може да унищожи баща си. Защото той не е създал бизнес за милиони, предавайки се лесно пред трудности и компромати.

Отговорът е повече от ясен - не, няма да е лесно, ако въобще се случи. След разкритията и метафорично казано - хвърлената бомба, семейството ще е разделено на два лагера. Реално погледнато всеки е за себе си, както е било винаги в семейство Рой. Но единствените крайни във всеки един от лагерите са баща и син -  Логан и Кендъл.

Двамата ще водят не само правна битка, но и много психологически, докато накрая не победи само един. Въпросът обаче е дали този победил изобщо ще бъде един от двамата. И няма ли тази вътрешна война да сложи край на семейството и бизнеса.

Снимка 550317

Източник: HBO България

И ако и Кендъл, и Логан използват връзките и познанствата си, за да си осигурят най-добрия адвокат например, то Шивон, Конър и Роман ще следят много отблизо случващото се, за да изберат на коя страна да застанат. Но ако ту единият има предимство, то в следващия момент другият ще излезе напред.

И всички тези премеждия ще се отразят на бизнеса, защото федералните също няма как да не проявят интерес към случващото се в компанията. Което ще разтревожи някои от инвеститорите в лицето на милиардера Джош Арънсън (Ейдриън Броуди) напирмер.

И ще накара други като Лукас Матсън (Александър Скарсгард) да направят опит да се облагодетелстват. Защото когато във водата се пролее кръв, акулите я надушват...

Първият епизод на "Наследници" е в HBO GO от 18 октомври