Със своите вече 13 издания и огромна аудитория, която се увеличава с всяка година, един от най-големите фестивали за градска култура и музика у нас - A to JazZ, вече е важна част от културната визитка на София. Тази година мащабното събитие се завръща за своето 13-о издание.

A to JazZ фестивал за дванадесети път - какво е новото в изданието за 2023 г.

Какви изненади ни готви A to JazZ тази година

Юли пак ще е музикален

От 4 юли (четвъртък) до 7 юли (неделя) Южен парк 2 отново ще събере жители и посетители на столицата, където ще звучи джаз и уърлд музика.

Вече са ясни и хедлайнерите на фестивала тази година. За първи път на живо у нас ще чуем френската вокалистка Cyrille Aimée, новаторите от Knower, а и ще можем да се докоснем до творчеството на американската джаз легенда McCoy Tyner.

McCoy Tyner Legends

Източник: Imp-act Agency

McCoy Tyner Legends

McCoy Tyner Legends е проект, посветен на великия джаз пианист и един от основоположниците на модерния джаз. Музикантите, които с трибютната си програма ще ни представят неговия въздействащ класически джаз, са Антонио Фарао, Рони Бъридж, Авери Шарп, Стив Туре и Чико Фрийман.

На сцената на A to JazZ ще чуем и френската джаз вокалистка Cyrille Aimée, която е определена от музикалните критици като "въплъщение на същността на джаза" благодарение на неповторимия си глас и сценичен чар.

Knower пък идват на фестивала в пълен състав, за да представят щурия си подход към музиката. Те съчетават елементи на джаз, фънк, електроника и имат несравнима енергия.

Първият ден от тазгодишния A to JazZ отново ще е посветен на музикалното богатство на уърдл музиката. По време на шоукейс концертите ще чуем артисти от 11 страни. Освен възможност за изява, фестивалът е повод за среща на музикантите с професионалисти от музикалната индустрия, с които да обменят идеи, опит и директни предложения за участия.

В рамките на събитието ще се проведе и ежегодната конференция Music Talks Conference, в която ключови експерти от музикалната индустрия ще споделят опита си.

Снимка 664994

Източник: Imp-act Agency

Предвид нарастващата си публика, фестивалът се стреми да включва все повече активности за опазването на градската и паркова среда. Новото тази година ще е депозитна система за пластмасови бутилки, фестивални чаши, разделно събиране и рециклиращи инсталации, които да мотивират отговорно отношение и навици сред хората.

A to Jazz става по-зелен - как организаторите на фестивала спомагат за по-екосъобразни действия

Как A to Jazz става по-зелен тази година

За наздравици без отпечатък върху природата

A to JazZ 2024 е от 4 до 7 юли в Южен парк 2, а повече информация за събитието има тук.