Още с първия сезон "Еуфория" спечели и зрителите, и критиците. И всички говореха за сариала, чийто първи два сезона грабнаха цели девет награди Еми. Звездата в главната роля - Зендая, пък вече има две статуетки, което я направи най-младата двукратна носителка на Еми за главна роля в драматичен сериал.

Джейкъб Елорди заменя Андрю Гарфийлд като Франкенщайн във филма на Гийермо дел Торо

Ето кой ще е новият Франкенщайн

От "Еуфория" до чудовище

Но от излъчването на втория сезон минаха вече повече от две години и феновете стават все по-нетърпеливи за следващия.

Съвсем наскоро Сидни Суийни сподели, че няма да има много време за почивка след премиерата на последния ѝ филм "Непорочна", тъй като се подготвя за снимките на "Еуфория".

По последна информация обаче началото на снимачния процес на трети сезон е отложен. Причината е забавянето по работата на сценария, по който Сам Левинсън все още работи.

"HBO и Сам Левинсън запазват намерението си да направят изключителен трети сезон. Междувременно позволяваме на актьорския ни състав да търси други възможности", се казва в изявление на компанията за Deadline.

Според източници конкретна начална дата за трети сезон няма, но снимките се очаква да започнат през следващите няколко месеца. Отново от информатори става ясно, че заснемането на филм вместо трети сезон също е било обсъждано като възможност, но фокусът се е изместил обратно към продуцирането на нов сезон.

Изданието припомня, че през ноември от HBO казват, че планират новите епизоди на "Еуфория" да тръгнат премиерно през 2025 г. Сега целта остава същата.

По-рано, през август миналата година, в интервю за Elle сценаристът Сам Левинсън описа третия сезон като "филм ноар" и издаде, че персонажът на Зендая - Ру, която се бори със зависимостта си, ще "изследва какво означава да си индивид с принципи в един корумпиран свят".

Колкото и неприятни да са новините за забавянето на работата по "Еуфория", за мнозина те не са толкова изненадващи, тъй като сценаристът е известен с това, че обича да се връща към текстовете си и да пренаписва.

Ангъс Клауд и новината за смъртта на актьора от "Еуфория"

Звездата от "Еуфория", която почина на 25 години

Ето какво знаем към момента

"Той реагира незабавно на проблемите на света. Знам, че единственото нещо, което мога да ви кажа, е, че той много се интересува от екзистенциалния въпрос кои сме ние в момента. Нашите души. Това е, което той иска да открие в третия сезон", сподели актьорът Колман Доминго в свое интервю за GQ.