Всеки, който е ходил в увеселителен парк, знае колко труден е изборът коя атракция да бъде първа в списъка. Просто всичко трябва да бъде посетено.

Някои си падат по обитаваните от духове къщи, а други си умират за скоростните влакчета на ужасите. От CNN обаче разбираме, че заради коронавируса преживяването в увеселителните паркове може да не бъде същото.

Паркове в Япония вече започнаха да отварят врати и разбира се, има един куп нови предписания за безопасност, които трябва да се спазват. Носенето на маски и регулярното измерване на температурата са само част от тях.

Снимка 489215

Източник: iStock

Друга част включва молба към посетителите, които са решили да използват скоростните влакчета, да не крещят. Това си е доста трудно, защото именно крещенето е част от преживяването, а и някои хора и да искат едва ли ще могат да се сдържат.

Служителите на увеселителните паркове, за които е трудно или невъзможно да носят маски, поради естеството на работата им (обитаваните от духове къщи например), трябва да спазват поне метър дистанция от посетителите.

Снимка 489216

Източник: iStock

На нас ли ни се струва само или стряскането замина на кино. Освен вече споменатите предписания, увеселителният парк Fuji-Q Highland, намиращ се в планината Фуджи, позволява единствено на живеещите в префектурите Яманаши, Нагано, Нииката и Шидзуока да посещават парка.