Лесно е човек да се заплесне по нови и по-нови коктейли със сложни и връткави рецепти. Но колкото и любопитно да ни е и на нас да експериментираме с по-съвременни миксове, класическите също си ги уважаваме.

Коктейл Gibson, джин The Botanist и останалите в рецептата, с която да си го забъркаме

Коктейл Gibson - точно като за плажа

С джин е, разбира се

Колкото и хора да попитаме за първите коктейли, които някога изобщо са пробвали, вероятно повечето ще споменат комбинацията от водка с портокалов сок. Съвсем достойна да се нарече вечната класика. И ние дори не може да кажем от колко точно време вече се прави, а е сред най-често опитваните коктейли, които отключват любопитството на любителите на алкохолните напитки и за нови високоградусни експерименти.

Затова тази седмица отдаваме заслуженото внимание на Screwdriver - коктейлът, който се прави основно с водка и портокалов сок и за който вероятно и не знаехме, че се нарича точно така. Но за студентите кой коктейл как се казва не е толкова от значение - важното е да има пълни бутилки, пък точно с какво, май няма много значение. Факт е обаче, че водката е твърдият алкохол, който повечето хора опитват за първи път. Нея пият най-вече и в студентските си години.

Снимка 585986

Източник: iStock

Затова за рецептата на delish за Screwdriver бихме казали, че има и тайна съставка, която дори не е нужно да бъде споменавана. А именно - приятната доза носталгия. Ето обаче и какво друго ще ни бъде необходимо, за да си забъркаме коктейла.

Какво ни трябва

  • 50 мл водка
  • сок от портокал
  • резенчета портокал
  • лед
Снимка 585985

Източник: iStock

Какво ги правим

Първо си харесваме една висока чаша и в нея слагаме лед. После сипваме водката и допълваме с портокалов сок. По желание накрая може да гарнираме с резенчета портокал, които да поставим на ръба на чашата, за разкош. И остава единствено да се насладим на свежия ни Screwdriver.

Коктейл Paloma, текила, грейпфрут сода, лайм и останалите съставки в рецептата

Paloma - най-плажният летен коктейл

Свеж, цитрусов и леко сладко-кисел

А в случай че искаме коктейлът да е една идея по-специален, може сами да си направим прясно изцеден портокалов сок, вместо да го купуваме. За целта единствено ще ни трябват повечко портокали. Така даже ще имаме и за похапване вкъщи.