В последните месеци, в които се учим да живеем в коронавируса (просто защото нямаме друг избор), маските се превърнаха от задължително предпазно средство в моден аксесоар. Хората, които държат на визията и стила си, разполагат с голямо разнообразие и обичат да ги съчетават с тоалета си за деня.

Разбира се, видяхме и не едно и две причудливи модни предложения, за които не сме много убедени, че могат да ни предпазят от заразяване с COVID-19, но пък със сигурност ще накарат всички да гледат в нас.

Последните подобни идват от японския бранд Cox Co, който има както онлайн магазин, така и няколко физически в Токио. И напоследък те се радват на голям интерес заради артикулите, които предлагат.

Редом с над 200 вида обикновени текстилни маски за многократна употреба, там можем да намерим и маски, направени изцяло от перли - 330 на брой, всичките от специален японски вид.

Най-скъпият модел обаче е с кристали Сваровски, платина и диамант с 0.7 карата. Цената на тази маска е един милион йени - около 9 640 долара, предава Reuters.

Коронавирусът, тренировките, носенето на маска и вреди ли ни то

Да тренираме ли с маска

Какви са плюсовете и минусите

Това японско произведение обаче е далеч от световния рекорд за най-скъпа маска. Тя е направена от 250 грама чисто 18-каратово злато, по дизайн на известен израелски бижутер и с цена милион и половина долара. При нея поне има доста високо ниво на защита, за разлика от тази с перлите...