Има цветове, които традиционно свързваме с есента - шоколадово, охра, златисто, маслено зелено, бургундско червено. Това не е случайно, защото именно това са нюансите в променящата се природа по това време.

Най-актуалният маникюр на дефилетата за есен-зима 2024 в Ню Йорк

5 идеи за маникюр от Седмицата на модата в Ню Йорк

Блясък и драма

Да носим именно тях през първите хладни месеци ни дава известен уют и ни кара да приемем по-леко края на лятото. А през есента на 2024 г. един от тези цветове се оказва най-актуалната тенденция в света на модата и козметиката.

Да, това е бургундско червеното. Този тъмен нюанс на виненото стои по-елегантно и внушава усещането за класа у носещия го. Видяхме го в колекциите Gucci, Bottega Veneta, Prada и Ferragamo.

Бургундското, което често е наричано с неласкавото име "бича кръв", е навсякъде - от връхни дрехи и рокли през обувки, чанти и аксесоари. Присъства както в дамските, така и в мъжките секции на световните бутици и магазините за "бърза мода".

Освен това ни дава свободата да го носим като самостоятелен цвят, да го превърнем в акцент при тоалет с неутрални тонове или пък да го "сблъскаме" с някой от останалите есенни цветове като смарагдово или пък тъмно синьо.

Бургундското наистина е цвят, който ни дава много възможности за експерименти. По-плахите могат да го включат само като цвят на маникюра или червилото. За по-дръзките пък е друга много актуална комбинация - бургундско и животински принтове.