За пореден път не разбрахме кога и как ни се изплъзна ноември. Черни петъци, намаления, сняг и в цялата суматоха се оказа, че дните до Коледа са станали още по-малко.

Sly, The Crown, All The Light We Cannot See и новите филми и сериали на Netflix през ноември

Новите филми и сериали на Netflix през ноември

От The Crown до коледен филм

Но не тъжим особено, защото обожаваме празника, а и той е идеалният момент, в който да се отдадем на дивана. Така де, искахме да кажем на филмов маратон, но то си е почти същото.

Netflix и тази година няма да ни оставят да скучаем в последния месец от годината и са ни приготвили много нови филми и сериали. Ето кои ни грабнаха погледа.

Leave the World Behind

Не започваме декември на коледна вълна, но пък за компенсация получаваме филм с Джулия Робъртс, Итън Хоук и Махершала Али.

Апокалиптичният трилър от режисьора и сценарист Сам Исмаил ще ни покаже как Аманда (Робъртс) и Клей (Хоук) резервират луксозна вила, в която да прекарат уикенда с децата си.

Нещата обаче се променят драстично, когато на вратата им се появява непознат мъж (Али) заедно със своята дъщеря. Двамата твърдят, че къщата всъщност е тяхна и искат да се подслонят, защото има кибер атака, която застрашава всички. Е, малко по-късно започват да се случват все странни неща.

Leave the World Behind е в Netflix от 8 декември

Under Pressure: The U.S. Women's World Cup Team

Световното първенство по футбол за жени, което се проведе това лято в Австралия и Нова Зеландия, се оказа пълен провал за отбора на САЩ. Първо, те едва се класираха за елиминационната фаза, а след това отпаднаха безславно от отбора на Швеция.

Този документален филм обаче ще ни вкара буквално в съблекалнята на американките, за да ни покаже целия стрес, напрежение и натиск, с който е трябвало да се справят.

В крайна сметка, това се оказа и последен голям форум за една от легендите на американския футбол - Меган Рапино, която не успя да помогне на родината си в последната ѝ поява на световно първенство.

Under Pressure: The U.S. Women's World Cup Team е в Netflix от 12 декември

Maestro

Продължаваме с един филм, който има заявката, че може би ще е един от най-добрите за годината. В Maestro музиката няма да бъде единственият акцент, защото чрез нея е преплетена и любовта.

Филмът ще ни разкаже за живота на известния композитор и диригент Ленард Бърнстайн, в чиято роля ще видим Брадли Купър. Освен в професионалните му успехи ще надникнем в личния му живот, където ще открием голямата му любов Фелисия Монтеалегре (Кери Мълиган).

Достатъчно показателно за филма е, че Брадли Купър е прекарал шест години в подготовка, за да може да изглежда автентично, дирижирайки оркестър.

Maestro е в Netflix от 20 декември

Rebel Moon — Part One: A Child of Fire

Завършваме месеца и годината силно с филм на Зак Снайдър, който е замислен така, че да има и продължение. И тук въображението на режисьора е отключено.

Във филма ще видим как Кора (София Ботела) се опитва да организира иначе мирните жители на отдалечена планета на бунт срещу деспотичното управление.

Първоначално фермерите, от каквито се състои по-голямата част от населението, не са очаровани от идеята, но бързо разбират, че именно Кора е тяхната единствена надежда.

Rebel Moon — Part One: A Child of Fire е в Netflix от 22 декември

През декември може да обърнем внимание и на I Hate Christmas (7 декември), Chicken Run: Dawn of the Nugget (15 декември), Hell Camp: Teen Nightmare (27 декември) и Berlin (29 декември).