Сериалът The Crown проследи по доста задълбочен и многостранен начин управлението на Елизабет Втора. В рамките на шест сезона са проследени най-важните моменти както в личен, така и в обществен план. И въпреки че покойната кралица е основната героиня, сериалът приключва със смъртта на друг герой.

The Crown, предупреждението в към трейлъра и ще бъде ли показана смъртта на принцеса Даяна

Последните мигове на принцеса Даяна в The Crown

Какво са ни спестили и какво - не

Принцеса Даяна е представена в последните два сезона, като още година преди излизането на шести създателите му дават неофициално обещание да не пресъздават фаталната катастрофа, при която загива майката на принц Уилям и принц Хари.

Малко преди годишнината от смъртта й тази година, която е днес, 31 август, стана ясно, че се подготвя документална поредица, кръстена многозначително Who Killed Diana?. Тя ще разгледа в подробности обстоятелствата около последните мигове на лейди Ди.

Продукцията, дело на EverWonder Studio, ще представи нови интервюта с ключови източници по случая, някои които говорят за първи път публично, пишат Deadline. Принцеса Даяна, Доди ал Файед и шофьорът им Хенри Пол умират при катастрофа в Париж на 31 август 1997 г., докато се опитват да избягат от папараците, които ги преследват.

Режисьор и продуцент на Who Killed Diana? е Ема Купър, която е работила по документалните филми Depp vs. Heard за процеса между Джони Деп и Амбър Хърд, както и The Mystery of Marilyn Monroe за смъртта на Мерилин Монро.

Снимка 680551

Източник: GettyImages

Who Killed Diana? ще излезе в три части, но за момента премиерна дата не е обявена. Продукцията ще е първа от поредица, която ще изследва шокиращата смърт на известни личности от близката история с идеята да даде нова информация по случаите.