Тази седмица музикалният свят успя да се развълнува от новината за събирането на братята Лиъм и Ноел Галахър от Oasis, които обещаха на феновете си няколко концерта през следващата 2025 г. Билетите влизат в продажба утре сутрин, 31 август, и сме сигурни, че ще се изчерпат за минути, въпреки сравнително високите си цени. 

15 години по-късно - среднощното телефонно обаждане, което зарови томахавката между братята от Oasis

15 години по-късно - среднощното телефонно обаждане, което зарови томахавката между братята от Oasis

Милионите, които може да изкара всеки един от тях

България пък се готви да посрещне британската поп звезда Ед Шийрън, който за първи път идва у нас за напълно разпродаден концерт на Националния стадион "Васил Левски". Междувременно, ние също сме на британска вълна и си слушаме The Smile, които обявиха новия си албум Cutouts и споделиха два нови сингъла "Foreign Spies" и "Zero Sum".

Cutouts бележи третия студиен албум на The Smile, след януарския Wall of Eyes (наречен от Consequence за петия най-добър албум за 2024 г. досега) и A Light for Attracting Attention от 2022 г. Новият албум е записан в Оксфорд и в Abbey Road Studios през същия период от време, в който е записан Wall Of Eyes, а песните му след това бяха премиерно изпълнени на живо от The Smile по време на техните концерти във Великобритания и Европа (включително България) миналата пролет.

Ману Чао, известен с дарбата си да смесва жанрове и езици в заразителни песни, се завръща 17 години след хитовата си песен "Me Gustas Tu" със свеж сингъл "Tu Te Vas", включващ Laeti, от предстоящия му албум Viva Tu, насрочено за пускане на 20 септември 2024 г.

Новият сингъл е прочувствен размисъл за любовта и загубата, изпят както на френски, така и на испански, показвайки уникалната способност на Чао да се свързва дълбоко със слушателите от различни култури.

Номинираната за Грами певица и текстописец Бет Харт обяви новия си студиен албум, озаглавен You Still Got Me, който ще бъде издаден на 25 октомври. Албумът включва изяви на Eric Gales и Слаш от Guns "n Roses. Освен това Бет разкри и новата си песен "Wonderful World".

Всеки, който е гледал и слушал Бет Харт на живо или е имал удоволствието да се потопи в нейната музика, знае, че тя влага всяка частица от себе си в песните си и изпълнението им. И "Wonderful World" е живото доказателство за това.

A$AP Rocky пусна своя дългоочакван сингъл "Tailor Swif". Песента, която за първи път се появи като изтекла информация след изпълнението на Rocky на живо в Rolling Loud Portugal през юли 2022 г., предизвика много разговори, особено с намигването си към Тейлър Суифт.

Рапърът първоначално изпълни песента под името "Wetty", а след като изтече онлайн, феновете настояха за официално издаване. Въпреки че той първоначално се колебаеше дали да включи изтекли песни в предстоящия си албум Don"t Be Dumb, в крайна сметка реши да даде на феновете това, което искат.

5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

Слушаме Coldplay, Мери Джей Блайдж, Pet Shop Boys, Дара Екимова и Foreigner

Завършваме с DARA, която ни изненада с нов сингъл. Парчето е откровен диалог между певицата и вътрешния ѝ критик - онзи глас, който често ни руши и разколебава, но в същото време без милост ни тласка към преодоляването, което води до успеха. DARA описва "Крадец на мечти" като огледален образ на страха ни от провал, който понякога ни отдалечава от най-големите ни копнежи.

"Открих, че ако си дам любов и пространство, развитието ми се ускорява. Умът ми е спокоен. Чувствам се щастлива. Мечтите ми започват да живеят", споделя изпълнителката.