Много спортисти мечтаят да участват на олимпийски игри, но тази чест не се полага на всеки, а само на най-добрите.

Как сърфистът Габриел Медина накара всички да говорят за него на Олимпийските игри в Париж

Как сърфистът Габриел Медина накара всички да говорят за него на Олимпийските игри в Париж

Габриел Медина впечатли всички с изпълнението си в състезанието по сърф

На Летните Олимпийски игри в Париж участие ще вземат над 10 000 спортисти от много страни на различни възрасти. Но по-интересното е кой е най-младият и кой - най-възрастният олимпиец тази година.

Женг Хаохао записа името си в историята, защото е едва на 11 години и 11 месеца, а вече може да се похвали, че е била на олимпиада. Тя представя Китай на състезанието по скейтбординг и е най-младата китайка, която взима участие на олимпийски игри.

Снимка 676698

Източник: GettyImages

Любопитното е, че тя се занимава със спорта от четири години, но вече е на най-високото ниво, пише Indipendent. Колкото до скейтбординга, той е част от олимпийските игри за втори път след като направи дебюта си на Токио 2020.

анкета

Колко златни медала ще спечелят българските спортисти на Летните Олимпийски игри в Париж?

Виж резултати

Нито един 26.3%

Поне един със сигурност 29.3%

Минимум три 24.0%

Няма значение, правят ни горди само с участието си 20.4%

Според NBC Olympics, най-младият спортист, участвал на олимпийски игри някога, е Димитриос Лондрас. Гръцкият гимнастик е бил едва на 10 години, когато е спечелил бронзов медал за родината си на Олимпийските игри в Атина през 1896 г.

Мари Хана пък е в противоположния лагер и е най-възрастната спортистка, която ще вземе участие на Олимпийските игри в Париж. Тя представя Австралия на състезанията по конен спорт и е на 69 години.

Летните Олимпийски игри в Париж са нейното седмо участие на олимпиада. Но Хана може и да не вземе участие, защото тя е записана като резерва. Тоест, ще я видим в действие, ако някой от съотборниците ѝ получи контузия и не може да се състезава.

Жените на Олимпийските игри в Париж - повече близки кадри и секситски коментари

Жените на Олимпийските игри в Париж - повече близки кадри и секситски коментари

Проблемите са налице, но върху тях се работи

Хуан Антонио Хименес Кобо, който е на 65 години, обаче със сигурност ще се състезава. Испанецът ще представи родината си също в конните спортове. Най-възрастният участник на олимпийски игри въобще е Оскар Суон. Той е бил на 72 години, когато е участвал на Олимпийските игри през 1920.