Сигурни сме, че всеки един спортист, който участва на Летните Олимпийски игри в Париж, иска не само да спечели медал, но и да се представи така, че всички да говорят за него.

Жените на Олимпийските игри в Париж - повече близки кадри и секситски коментари

Жените на Олимпийските игри в Париж - повече близки кадри и секситски коментари

Проблемите са налице, но върху тях се работи

Е, това се отдава на малцина, сред които е бразилецът Габриел Медина. Той представя родината си в състезанието по сърф, което се провежда в Таити.

Медина не само, че си заслужи най-високата оценка от всички останали в едно изпълнение - 9.90, но и успя да се класира на четвъртфиналите в състезанието. Общият му резултат от всички изпълнения бе 17.40, който го нареди на трето място.

Но не това е толкова впечатляващо и кара всички да говорят за сърфиста, а една снимка. По време на едно от изпълненията си Габриел Медина е бил заснет буквално в перфектния момент от фотографа Джером Бруйе, пише The Athletic.

анкета

Колко златни медала ще спечелят българските спортисти на Летните Олимпийски игри в Париж?

Виж резултати

Нито един 26.3%

Поне един със сигурност 29.3%

Минимум три 24.0%

Няма значение, правят ни горди само с участието си 20.4%

На въпросната снимка се вижда как Медина и сърфът му са във въздуха, а той е застанал прав с вдигната победоносно дясна ръка... сякаш лети. Такъв тип снимки в спорта се правят не само трудно, но и рядко, ето защо тази бе споделяна от много хора в социалните мрежи.

Габриела и Стефани Стоеви преди Олимпийските игри в Париж – сестрите, които проправят път на България на световния бадминтон корт

Габриела и Стефани Стоеви преди Олимпийските игри в Париж – сестрите, които проправят път на България на световния бадминтон корт

Най-добрите ни бадминтонистки за подготовката за олимпийските игри, за трудностите в спорта и за бъдещите им планове

Колкото до Таити и сърфирането, това е втора поредна олимпиада, в която сърфът бива включен след Токио 2020. Ще бъде част и от Олимпийските игри 2028. В случая състезанията се провеждат край остров Таити, който е френска територия, защото там условията го позволяват.