Националният отбор на САЩ по баскетбол успя да измъкне победата от Сърбия в полуфиналите на Олимпийските игри в Париж.

Алиша Нюман, която спечели медал от Париж 2024 и го отпразнува с туърк

Алиша Нюман, която спечели медал от Париж 2024 и го отпразнува с туърк

Канадката накара всички да говорят за нея

И макар в дадени моменти от мача да изглеждаше така, сякаш няма да могат да стопят голямата точкова разлика, в последната четвърт показаха на какво са способни. И така ще спорят за златните медали с домакините от Франция.

Разбира се, и в този мач ще са фаворити, защото през последните четири олимпийски игри именно те печелят златото. Дали ще се случи за пети пореден път, предстои да разберем в събота, 10 август, от 22:30, когато започва финалът.

Но не играта на американците предизвиква толкова голям интерес, колкото решението им да не отседнат в олимпийското село. Причината е, че мъжкият и женският отбор по баскетбол на САЩ са резервирали изцяло четиризвездния хотел Paris Marriott Opera Ambassador, за да отседнат там.

Разбира се, не само играчите, но и техните семейства и целият треньорски състав е настанен в парижкия хотел. Според Forbes, Paris Marriott Opera Ambassador разполага с 300 стаи, които са изцяло запълнени от делегацията на американците.

Изчисленията показват, че удоволствието да са в хотел, а не в олимпийското село, е струвало около 15.5 милиона долара. Сумата е космическа особено на фона на парите, които са платени за настаняването на някои други американски спортисти.

Кaква е стойността на медалите на Олимпийските игри в Париж

Кaква е стойността на медалите на Олимпийските игри в Париж

Ето от какво всъщност са направени

За да пратят цялата си делегация по фехтовка на Олимпийските игри в Париж, американците са платили между 300 000 и 400 000 долара. Но значителни са разходите и за охрана, защото в мъжкия отбор на САЩ по баскетбол са някои от най-добрите и популярни баскетболисти.

Защо състезателите по скокове във вода си взимат душ след всеки скок

Защо състезателите по скокове във вода си взимат душ след всеки скок

Интересен детайл от Олимпийските игри в Париж

Целият тим например за последната година е заработил над 600 милиона долара. Любопитното е, че олимпийският комитет на страната обикновено посещава града домакин на олимпийските игри около шест години, преди те да се проведат там, за да резервира и уговори всички детайли около настаняването.