Има много неща, които можем да наречем Джорджа Вила: италианска гимнастичка, нова олимпийска сребърна медалистка и вероятно най-известният посланик на сиренето в света.

Как Юсуф Дикеч накара всички да говорят за него на Олимпийските игри в Париж

Как Юсуф Дикеч накара всички да говорят за него на Олимпийските игри в Париж

Очевдино който си го може....

Заедно с петте си съотборнички в Париж във вторник, 30 юли, 21-годишната състезателка осигури първия олимпийски медал на Италия в гимнастиката от почти век по време на финала за многобой за жени, който отборът на САЩ спечели. Но освен нейните спортни постижения, интернет е във възхита от нейната необичайна сделка за спонсорство.

Вила започва да работи с Parmigiano Reggiano - официалният консорциум от производители на автентично сирене пармезан, през 2021 г., според съобщение на италианската маркетингова агенция Impresa e Sport, което приветства партньорството като "потвърждаващо как комбинацията от Parmigiano Reggiano и света на спорта е неразривна по отношение на автентичност, качество и енергийна стойност, както в спортната дейност, така и в правилното хранене."

Parmigiano Reggiano казва, че пармезанът е "подходящ за спортна диета", а Вила не е единственият италиански спортист, който работи в сътрудничество с него. В това число влизат тенисистът Янек Синер, фехтовачът Матео Нери, баскетболистът Нико Манион и параолимпийската плувкиня Джулия Гирети. Здравните експерти са съгласни, че твърдото сирене е "силно питателно", тъй като е богато на протеини, енергийно плътно и естествено без лактоза.

анкета

Колко златни медала ще спечелят българските спортисти на Летните Олимпийски игри в Париж?

Виж резултати

Нито един 26.3%

Поне един със сигурност 29.3%

Минимум три 24.0%

Няма значение, правят ни горди само с участието си 20.4%

Вила, от своя страна, с цялото си сърце се е посветила на спонсорството си. В най-малко 20 публикации в Instagram, Facebook и TikTok между април 2021 г. и декември 2022 г. тя е публикувала спонсорирано съдържание, показващо пити, блокове, малки и голями парченца пармезан. И продължава да го прави. Необичайният ѝ спонсор пък стана причина да е една от най-обсъжданите гимнастички на Летните олимпийски игри в Париж. 

От това да позира в трико с нейната "най-добра приятелка", то това да рекламира любовта си към него по време на празниците, Джорджа Вила не крие, че е фен на италианското твърдо сирене.

"Една от любимите ми части от деня е времето за лека закуска!", пише Вила в публикация в Instagram.

Тя споделя кадри и от похапването си на пейка в парка и в библиотека. И дори участва в тенденциите в TikTok, за да подчертае страстта си към пармезана.

"Много съм щастлива да бъда част от страхотното семейство на Parmigiano Reggiano", пише още Вила в публикация през април 2021 г., докато обявява партньорството. "От дете винаги обичам този невероятен продукт, символ на съвършенство и италианска култура."

Въпреки че не е ясно дали тя все още има договор със сиренето, две неща са сигурни: Вила се присъедини към редиците на най-големите звезди в социалните мрежи, излезли от Олимпиадата в Париж, но може би винаги ще се помни като най-известният посланик на сиренето в света, пише Time.