Петък е и по традиция представяме пет нови песни от седмицата. Започваме с Тейлър Суифт, която изненада феновете си с 11-я си студиен проект, който се оказва двоен албум с 31 песни. Звездата първоначално пусна 16 нови парчета, а по-късно през нощта сподели и допълнителен албум с 15 песни.

The Tortured Poets Department доказва Суифт като умел автор на песни и артист, склонен да поема рискове във време, в което поп музиката предпочита да ги избягва. С последните си 10 албума звездата отключи тайни от личния си живот и създаде някои от най-запомнящите се поп песни.

Прехвърляме се към Сиа, която заедно с Парис Хилтън издава първото им съвместно парче - "Fame Won"t Love You". То следва поредица от сингли на Сиа с други хитмейкъри като "Increideble" с участието на Labrinth и "Dance Alone" с участието на Kylie, в допълнение към трогателната солова балада "I Forgive You".

И четирите песни са част от предстоящия албум на Сиа - Reasonable Woman, който ще излезе на 3 май 2024 г. 

Една от любимите ни групи Pearl Jam издаде новия си албум, озаглавен Dark Matter днес, 19 април.  12-ият албум на групата е продуциран от носителя на наградата Грами Андрю Уат (The Rolling Stones, Ozzy Osbourne, Iggy Pop).

Обложката на Dark Matter е с рисунки на Александър Гнездилов и е изработена с помощта на голям саморъчно направен калейдоскоп. Всяка буква, която се вижда на обложката, е индивидуално уловена и написана на ръка във въздуха със специално разработен фенер, за да се създаде перленият ефект. Dark Matter е първият албум на Pearl Jam след високо оценения хит Gigaton (2020 г.), който достигна номер пет в класацията Billboard Top 200 и номер едно в класациите за рок и алтернативни албуми на Billboard.

Синовете Джон Ленън и Пол Маккартни от The Beatles, а именно Шон Оно Ленън и Джеймс Маккартни, записаха общ сингъл, наречен "Primrose Hill" на името на парк в северен Лондон, който предлага панорамна гледка към града. Парчето беше обявено от Маккартни, син на Пол и покойната му съпруга Линда, в Instagram преди броени дни.

В отделен пост Маккартни разкрива вдъхновението за песента. Той казва: "Когато бях дете, в Шотландия, в един прекрасен летен ден, имах видение. Когато го оставих да си отиде, видях в съзнанието си моята истинска любов и спасител. "Primrose Hill" напомня времето прекарани с любим човек на популярното красиво място."

Само преди броени дни, една от най-успешните български групи Молец се завърна от Лондон - последната дестинация от европейското им турне за 2024 г. Въпреки натоварения график и всички изминали концерти на Молец през последните месеци, Крис и Юли не спират да издават нова музика.

Доказателство е песента и клипът към "Няма значение", чиято премиера беше на 17 април и която бързо набира популярност в музикалните платформи. Междувременно момчетата се готвят и за поредното предизвикателство - предстоящото им турне, което ще завърши с мащабен концерт в Арена София.