Макар да сме в разгара на A to Jazz в София, който посещаваме редовно, започваме музикалната селекция с Deep Purple, които споделиха трети сингъл от предстоящия си нов албум =1. Песента носи заглавието "Lazy Sod" и е придружена от официален видеоклип.

=1 ще излезе на 19 юли и ще съдържа 13 песни, върху които музикантите отново работят с дългогодишния си сътрудник Боб Езрин. Това е и първи материал на Deep Purple с китариста Саймън Макбрайд, който зае мястото на Стив Морс преди две години. Deep Purple са хедлайнери на четвъртото издание на фестивала Midalidare Rock In The Wine Valley, което ще се проведе в село Могилово между 12 и 14 юли.

6-те музикални събития на юли

6-те музикални събития на юли

Този месец слушаме на живо Грегъри Портър, Емели Санде, Judas Priest и редица други изпълнители на A to Jazz Fest, Hills of Rock и Midalidare Rock In The Wine Valley

Сега наостряме уши към любимците ни Kasabian, които днес, 5 юли, издават новия си албум  Happenings. Групата от Лестър има особената способност да не ни разочарова никога и да си признаем, чакането си заслужаваше. 

Състоящ се от 11 песни, новият им осми студиен албум е продължение на The Alchemist's Euphoria, който излезе през 2022 г.

В кой случай китарата всъщност не е китара? Когато представлява товшуур - древен монголски инструмент, подобен на лютнята, използван от монголската фолк метъл група The Hu. Макар че на живо те използват китари за фон, основните членове на групата всъщност пренебрегват всякакви добре познати западни инструменти и им намират екзотични заместители, взети от монголските музикални традиции. Резултатът безспорно е завладяващ. The Hu не са откриватели на този тип монголски хеви метъл с традиционното гърлено пеене, но в момента са най-популярната банда в такъв стил.

Момчетата представиха и ново музикално видео към "Bosoo Huh Mongol" - песен от последния им албум The Rumble of Thunder от 2023 г.

След като събират 40 милиона гледания в Instagram на тийзъра за обща песен, Quavo и Се официално пускат дългоочакваното си парче "Tough". Кинематографичното видеото към сингъла крие визуални метафори, които изобразяват контрастния стил и естетика на Quavo и Лана. Те се превръщат в безстрашни спътници, готови да се изправят срещу предизвикателствата на живота.

"Tough" се връща към повлияното от хип-хопа звучене на дебютния албум на Дел Рей Born to Die. Това е и първата колаборация на певицата с рапър след проекта ѝ Lust for Life, който включва песни с The Weeknd ("Lust for Life"), A$AP Rocky ("Groupie Love") и Playboi Carti ("Summer Bummer").

5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

Тази седмица слушаме Кийт Ърбан, Lil Nas X, Megan Thee Stallion, Елия Тодорова и Бил Уайман

Burna Boy издаде "Higher" - нова вдъхновяваща песен, посветена на родния му град Порт Харкорт, Нигерия. Това издание е особено специално, тъй като върви ръка за ръка с неговия текущ проект Project PROTECT - важна инициатива, която той стартира за предоставяне на финансова, медицинска и правна помощ на общности, засегнати от системно насилие и бедност.

Музикалният видеоклип към "Higher", документира емоционалното завръщане на Burna Boy в Порт Харкорт, където той участва в дейности за издигане на общността.