Празниците са все по-близо, а с тях и празничното ни настроение става все по-приповдигнато. Няма как да отречем, че за доброто ни настроение е отговорна и музиката. И като стана дума за нея, време е да започнем и с петъчната музикална селекция. 

Още в края на миналата година стана ясно, че лидерът на Pink Floyd Дейвид Гилмор почти сигурно работи върху нова музика, но вече няма никакво съмнение в това, защото легендарният музикант обяви нов солов албум, който ще излезе на 6 септември. Той ще носи името Luck and Strange, като ще получим осем нови песни и интересен кавър на парче от малката инди поп група The Montgolfier Brothers.

Това е първи нов албум за Дейвид Гилмор от 9 години насам, а вече може да чуем и първата песен от него, озаглавена "The Piper"s Call".

Рап звездата от Мемфис NLE Choppa стартира "Slut Szn" с издаването на "Slut Me Out 2", горещото продължение на експлозивния му платинено сертифициран сингъл "Slut Me Out" от 2022 г.

Той има въздействащо и приятно придружаващо видео, в което участва и India Love.

Кing и Джейсън Деруло се обединиха, за да изпълнят "Bumpa".  Кing споделя вълнението си от сътрудничеството: "Работата с Джейсън върху "Bumpa" e невероятно пътуване за създаване на глобален денс химн в Индия. Готов съм да се потопя в неизследвана територия със свежи звуци и музика, а "Bumpa" е само началото. Сътрудничеството с Джейсън беше невероятно и емоционално!"

Джейсън Деруло добавя още: ""Bumpa" беше невероятно изживяване. King и аз сме съавтори и смесихме нашите езици и стилове, за да гарантираме, че атмосферата се свързва със слушателите по целия свят. Нямам търпение да видя Индия и останалата част от нашето творение".

Motley Crue споделиха песента "Dogs Of War". Парчето идва дни след като групата обяви, че е подписала договор с продуцентската компания Big Machine Records.

"Искаме да продължим да правим нова музика, за да не сме в застой" сподели вокалистът на Винс Нийл. Нийл описва "Dogs Of War" като: "...старата школа среща новата школа. Има онази атмосфера от старата школа, но това е нова музика. Ники Сикс написа и ми изпрати музиката и аз реших, че е страхотна, така че започнах да пея. Влязохме в студиото и се превърна в песен, която мисля, че феновете наистина ще харесат".

5 нови песни от седмицата

5 нови песни от седмицата

Тази седмица слушаме Тейлър Суифт, Сиа и Парис Хилтън, Pearl Jam, Шон Оно Ленън с Джеймс Маккартни и Молец

Това е годината на Дара Екимова. След "Бягам", "Недей да ме будиш" и "Дишам" идва ред на пореден хит. Следващата стъпка на Дара Екимова е именно резултат на верния ѝ инстинкт за музикално бъдеще - песен, създадена в съавторство с Константин Бешков (Kay Be), озаглавена "Славата" и посветена на двойнствения и често нелек живот на артистите.

"Срещата ми с KayBe e едно от най-хубавите творчески неща, които са ми се случвали напоследък. Да изпитваш усещане за свобода в студиото е истинска привилегия. "Славата" е резултат на смелостта, която се роди от тази среща и която вдъхнови още четири песни от предстоящия ми дебютен албум", споделя Дара Екимова.