Петъкът ни започна и завършва с Дуа Липа, която издава "Training Season" - вторият сингъл от предстоящия ѝ албум, който ще излезе по-късно тази година. Заедно с парчето, Дуа пуска музикалния видеоклип към него.

Говорейки за парчето, певицата споделя: "Бях на поредица от лоши срещи и последната беше последната капка. На следващата сутрин пристигнах в студиото, където ме питаха как е минало всичко и аз веднага обявих, че "Training Season is Over" и като най-добрите разговори с вашите приятели "ден, след..." с много смях ни накараха да сътворим това."

Остава по-малко от месец до премиерата на "eternal sunshine" (8 март) и Ариана Гранде продължава да провокира интерес към "Yes, And?". За новата версия на песента Ариана се обединява с поп легендата Марая Кери - второто им официално сътрудничество.

" Не мога да повярвам на думите, които пиша ......" Yes, And?" с участието на единствената и неповторима, кралицата на сърцето ми и вдъхновение за цял живот Марая Кери излиза този петък. Благодаря ти от цялото си сърце за тази сбъдната мечта и за това, че обсипа с блясъка и магията си моята малка песен. Това означава за мен повече, отколкото бих могла да изразя, и нямам търпение всички да я чуят! Обичам те безкрайно",  написа по-рано тази седмица Ариана в Instagram, с което потвърди участието на Марая в ремикса на "Yes, And?".

5 нови песни от седмицата със Сиа, Кайли Миноуг, The Pineapple Thief, Шангри Ла, Гуен Стефани, Блейк Шелтън и  Goo Goo Doll

5 нови песни от седмицата

Време е за музика

Една от любимите ни групи Pearl Jam обяви премиерната дата на следващия си студиен проект, озаглавен Dark Matter, и представи едноименния водещ сингъл. 12-ият албум на групата е продуциран от носителя на наградата Грами Андрю Уат (The Rolling Stones, Ozzy Osbourne, Iggy Pop) и ще го очакваме на пазара на 19 април тази година.

Обложката на Dark Matter е с рисунки на Александър Гнездилов и е изработена с помощта на голям саморъчно направен калейдоскоп. Всяка буква, която се вижда на обложката, е индивидуално уловена и написана на ръка във въздуха със специално разработен фенер, за да се създаде перленият ефект. Dark Matter е първият албум на Pearl Jam след високо оценения хит Gigaton (2020 г.), който достигна номер пет в класацията Billboard Top 200 и номер едно в класациите за рок и алтернативни албуми на Billboard.

Няма как да минем поне без едно метъл предложение, което ни се изплъзна в края на миналата седмица, но бързаме да наваксаме тази. Британската Doom Metal легенда My Dying Bride представи видеото "Thornwyck Hymn". 

Песента е част от новия им дългосвирещ албум А Mortal Binding, който очакваме на 19 април. 

DARA зарадва феновете си, не е с една, а с цели две големи новини

Не една, а цели две големи новини накуп от DARA

С какво се похвали певицата

Завършваме с DARA, която навръх Свети Валентин обяви, че се е сгодила и пусна ново романтично парче, озаглавено "Само мой". По музика и текст на DARA и продуцента Роби Николов, "Само мой" е красиво обяснение в любов.

"С тази песен празнувам щастието, споделеността и любовта - да обичаш и да бъдеш обичан", споделя DARA.