Макар и все още в тинейджърска възраст, Ема Радукану е вече шампион. През миналата година, едва на 18, тя спечели Откритото първенство на Америка и влезе в историята като най-младият британски играч, печелил титлата.

Ема Радукану, диетата и режимът й, и кои тенисистки я вдъхновяват

Най-лъчезарната тенисистка в света

Как Ема Радукану се грижи за здравето и формата си

Оттогава насам Ема постоянно привлича внимание, при това не само със спортните си успехи, но и като модел за вдъхновение и подражание за хиляди момичета по света. Заради лъчезарното излъчване и красивата визия.

Затова не е изненадващо, че тя ще се появи на корицата на предстоящия британски брой на модното списание ELLE за юли/август. Малко преди това обаче, младата шампионка разкрива редица неща, свързани както спортната ѝ кариера, така и личния ѝ живот пред Hello.

"Когато спечелих титлата от Големия шлем, родителите ми не направиха нещо голямо или невероятно, за да отпразнуваме победата. Просто се прибрахме и ядохме кнедли. И толкова", разкрива тя. "Ние сме съвсем нормално семейство."

Тенис звездата е родена във Великобритания. Но поради факта, че баща ѝ е от Румъния, а майка ѝ от Китай, не е случайно, че тя разсъждава върху своята мултикултурна идентичност.

"Израснала съм тук, така че се чувствам британка", казва Ема. "Но съм повлияна от различната култура и на двамата ми родители. В основата е майка ми, която успява да ми вдъхне уважение към всичко значимо в живота. Включително и по отношение на психическата издръжливост и сила. При това не толкова като афиширана увереност, а по-скоро като едно вътрешно чувство на вяра. Смятам, че това е характерно за азиатската култура."

След значимото си постижение, спортистката получава поздравителни съобщения от цял свят, включително и от Кейт Мидълтън, херцогинята на Кеймбридж. Нещо, което Ема изключително много оценява. Но въпреки това споделя, че най-емоционален за нея момент е бил този, в който получава писмо лично от кралица Елизабет.

А на въпроса какво смята за желанието на стотици млади хора да бъде техен модел за подражание, Ема отговаря: "Бих искала момичетата, а и дори момчетата, да могат да ме видят на корта и как въпреки всичко успявам да се усмихвам и забавлявам. Просто бих се радвала, ако мога да ги вдъхновя за спорта."