Трудно е да си представим ежедневието на семейството на Брус Уилис след тежката му диагноза, потвърдена в началото на 2023 г. Съпругата му Ема Хеминг е и основният човек, който полага грижи за актьора, страдащ от фронтотемпорална деменция.

Брус Уилис и Деми Мур - заедно на рождения ден на Талула Уилис

Какво събра Брус Уилис и Деми Мур

Двамата с повод за празник

Хеминг е започнала работа по книга, чиято основна цел е да служи за гид и подкрепа на хора, чиито близки също са били диагностицирани с форми на деменция. Тя разкрива, че в първите седмици след диагнозата на Уилис не е имала никаква подкрепа или идея какво да прави.

Книгата на Ема Хеминг все още няма заглавие, но се очаква да излезе през 2025 г., като ще бъде издадена от издателската къща на Мария Шривър, бившата съпруга на Арнолд Шварценегер.

"За много хора първия досег с болестта е в кабинета на доктора. Смятам, че е много важно как тя се поднася от лекарите към пациентите и близките им. Да разполагат с информация и готови ресурси е задължително", разкрива Хеминг в подкаста на Шривър.

Снимка 630076

Източник: GettyImages

Тя допълва, че е разговаряла с близки на много хора с деменция и случилото им се е стряскащо подобно. "Излизаме от кабинета с никакво познание за диагноза, чието име едва можем да произнесем", цитират я от Guardian.

Състоянието на Брус Уилис първоначално беше определено като афазия през 2022 г., а миналата година беше конкретизирано като фронтодемпорална деменция. То е свързано с емоционални проблеми, невъзможност за общуване, трудности при ходене, както и затруднения със запаметяването.