Когато миналата година спечели Откритото първенство на Америка, Ема Радукану се превърна в сензация. И съвсем заслужено - едва на 18, тя взе титла от Големия шлем, а характерната й лъчезарност я направи световна любимка.

Ема Радукану, създаването на търговска марка и възможностите пред младата тенисистка

Бъдещето за милиони пред Ема Радукану

Ще задмине ли Серина Уилямс и Наоми Осака

Година по-късно британката от румънско-китайски произход има и други постижения.

Радукану е новото лице на La Mousse Off/On на Dior, което пък е повод британското издание на Vogue да разговаря с нея за ежедневието й.

"Първото нещо, което правя сутрин след събуждане, е да хукна към кухнята да си правя закуска. За мен тя е голямо удоволствие и често си лягам вечер с мисълта какво ще хапвам сутринта", казва 19-годишната Ема.

Тя споделя, че храненето е специфична част от спортния й режим, който включва много тренировки и редовна йога. "Преди мач тренирам и задължително хапвам хубаво, за да съм сигурна, че ще съм достатъчно заредена. Зависи от турнира, но обикновено ям паста или ориз с риба."

На въпроса на Vogue кои са тенисистите, които я вдъхновяват, тя споделя две имена. "Докато растях, следях внимателно две - Ли На заради страхотното й самообладание и движение по корта, и Симона Халеп, защото харесвам как играе и се защитава без да е най-големият играч на корта."

Ако трябва да даде един съвет за красотата и здравето, Ема има съвсем простичък такъв: "Смятам, че слънцето и добрият сън са най-доброто, което мога да направя за кожата си и цялостното си здраве." Следващият турнир, на който Радукану ще участва, е Miami Open от 22 март.