Откакто миналата година стана ясно, че Брус Уилис се оттегля от кариерата си заради болестта афазия, по-късно прогресирала до фронтотемпорална деменция, семейството на актьора периодично споделя повече информация както за състоянието му, така и за трудностите, през които преминават всички негови най-близки хора.

Брус Уилис след тежката диагноза - има ли шанс за състоянието на актьора

Има ли шанс за Брус Уилис

Какво споделя Талула Уилис за баща си

Миналата седмица най-малката от трите дъщери на Брус Уилис от Деми Мур, Талула Уилис, разкри, че цялото семейство е открито за диагнозата му най-вече защото им се струва важно да има повече осведоменост относно тази форма на деменция. А по думите на Талула тя е особено рядка и агресивна.

Сега повече за предизвикателствата в живота, които съпровождат тежкото заболяване, споделя Ема Хеминг, съпругата на актьора.

В свое емоционално есе, публикувано в Maria Shriver's Sunday Paper, тя признава, че ежедневно се бори с чувство за вина, заради това, че не всички семейства, в които има някой диагностициран с фронтотемпорална деменция, могат да разчитат на помощ и имат средства.

"Когато това, което споделям за семейството ни, привлича вниманието на пресата, знам, че има и хиляди други неразказани, нечути истории, всяка от които заслужава състрадание и загриженост", пише съпругата на Брус Уилис.

От разказа ѝ става ясно, че не се е предала заради неговата болест и продължава да поддържа духа си силен. Освен това цялото семейство не се отказва да бъде изцяло открито за живота си, тъй като иска да помага и на останалите, борещи се с фронтотемпорална деменция и да ги накара да се почувстват "видени и разбрани".

"Искам хората да знаят, че когато разбера за друго семейство, засегнато от състоянието, чувам как историята на нашето семейство за мъката, загубата и огромната тъга, отеква в тяхната", продължава Ема Хеминг.

Както личи по думите ѝ, а и самата тя признава, сега е доста по-обнадеждена отколкото в самото начало на битката с болестта на Брус.

"Сега разбирам заболяването по-добре и съм свързана с невероятно подкрепяща общност. Обнадеждена съм, че съм намерила нова цел - такава, каквато никога не бих потърсила - да използвам светлината на прожекторите, за да помагам и давам сили на другите. Дава ми надежда и как цялото ни семейство намира радост в малките неща и в това заедно да празнуваме моментите, с които животът ни дарява."

Въпреки че съпругата на Брус Уилис не крие, че все още има да учи много за болестта и изследванията за нея, тя вече се чувства сякаш е намерила опора. И завършва с думите:

Брус Уилис през очите на режисьора Глен Гордън Карън - как живее днес актьорът

Живот през стъклен параван - какво е ежедневието на Брус Уилис

Признанията на негов близък приятел

"Колкото и да ми е тежко да преживяваме това ежедневно - както знам, че е тежко и за толкова много други хора- знам също, че това ме направи по-силна, отколкото някога съм смятала, че е възможно.