Елтън Джон определено се гордее с "Рокетмен", защото най-после излезе филм, който проследява големия му пробив. Феновете на музиканта също реагират доста добре на видяното.

"Рокетмен", Русия и защо изрязаха сцени филма за Елтън Джон

Изрязват гей сцени от "Рокетмен"

В Русия не всичко е позволено

Вече обаче стана въпрос за това, че в Русия ще бъдат изрязани някои сцени от филма. Елтън Джон и създателите на "Рокетмен", разбира се, изразиха разочарованието си от този факт, но няма и какво да направят.

Проблемите пред филма обаче още не са приключили. В островната страна Самоа са забранили изцяло прожектирането на "Рокетмен".

Причината е, че в него има сцени, които разкриват хомосексуалната ориентация на Елтън Джон. Според Лийтиуа Фаауй (Leiataua Faaui), който отговаря за цензурата Самоа, "Рокетмен" е в разрез с християнските вярвания. Той допълва, че не е добре филмът да бъде гледан от масовата публика, защото нарушава закона против еднополовите бракове. пише Entertainment Weekly.

"Бохемска рапсодия", Китай и защо изрязват сцени от филма

Изрязват гей сцени от "Бохемска рапсодия"

Китайските власти не са съгласни с всичко

Според данни на Associated Press, 97% от населението на Самоа е съставено от християни. Толкова са вярващи, че през 2013 г. беше приет закон, забраняващ содомията (сексуален акт, различен от вагиналния секс).