ФБР е Федералното бюро за разследване на САЩ. Основано е от Чарлз Бонапарт през 1908 г. като корпус от специални агенти и придобива съвременното си име през 1935 г.

Как трима от най-известните метъл музиканти получават прякорите си

Как трима от най-известните метъл музиканти получават прякорите си

Ето как точно се сдобиват с тях Джеймс Хетфийлд, Ози Озбърн и Дейв Мъстейн

Значителна част от средствата са изразходвани за политически разследвания, но като цяло бюрото се занимава с битови престъпления. Най-известните дейности на ФБР включват случая Бони и Клайд, престъплението Енрон, убийството на Джон Кенеди и атентатите от 11 септември. А по всичко личи, че понякога се занимават с доста абсурдни неща, като разследват някои от най-известните музиканти в историята. Да видим шест примера за музиканти, разследвани от ФБР през годините, които подбират от Hype Line. 

Джон Ленън

Снимка 645452

Източник: Instagram / yoko_ono_john_lennon

Джон Ленън е доста ясен в творчеството си и не крие опoцизията си срещу войната във Виетнам през 60-те и 70-те години, давайки многобройни интервюта на антивоенни защитници и дори говорейки срещу британската окупация на Северна Ирландия. Цялата тази реторика срещу системата му навлича гнева на ФБР.

Елвис Пресли

Снимка 574976

Източник: GettyImages

Като се има предвид легендарният статут на Елвис Пресли като американска икона, може да си помислим, че той ще бъде последният човек, който ще привлече вниманието на ФБР. И така, какво е голямото престъпление на Пресли? Всъщност е танцуване. Писмо от ФБР, в което се говори за изпълненията на Пресли, гласи, че "действията и движенията на Елвис са такива, че да събудят сексуалните страсти на тийнейджърските младежи" и това се смята от някои за "сексуално самозадоволяване на сцената".

N.W.A

Легендарната рапърска група N.W.A,  в която участват Ice Cube и Dr.Dre, са известни със своите антиавторитетни послания в своята вече емблематична дискография, което привлича вниманието на тези в Бюрото, които смятат, че хитовата им песен "F*** Tha Police" покварява младежта на Америка с антиполицейска реторика. ФБР дори изпраща писмо, в което обвинява рапърите в "насилие и неуважение" към правоохранителните органи.

Nine Inch Nails

През 1989 г. Nine Inch Nails издават музикален видеоклип към техния сингъл "Down In It", който изобразява вокалиста на групата Трент Резнър, падащ от сграда и умиращ. Докато снимат, успяват да затрият една от камерите, предназначена за въздушните кадри, която отлита с балон и пада в близкото поле. Малко след това е намерена от фермер, който вярва, че кадрите са истински. ФБР разследва близо две години и приключва разследването, едва след като е потвърдено, че Резнър е жив.

Джими Хендрикс

ФБР започва разследване на Джими Хендрикс след обвинение за наркотици в Торонто, Канада през 1969 г., което завършва с досие от 34 страници на психеделичния рокер. В тези файлове ФБР твърди, че Хендрикс слага таблетки LSD под облеклото си по време на концертите си, които бавно абсорбира чрез потта си.

От Джими Хендрикс до Фреди Меркюри - какво са яли за последно 7 от най-извесните рок музиканти

От Джими Хендрикс до Фреди Меркюри - какво са яли за последно 7 от най-извесните рок музиканти

Човек е това, което яде

Франк Синатра

Снимка 574977

Източник: GettyImages

Легендарният Франк Синатра може да се похвали с зашеметяващо досие от 1300 страници, заради предполагаемия му рекет и връзки с мафията. Освен това в досието са включени арестът му за изневяра и избягването му от военна служба през Втората световна война, поради психическа нестабилност.