"Бохемска рапсодия" постигна солиден успех в бокс офиса, но приходите не са всичко. Биографичният филм за Фреди Меркюри спечели една дузина награди, сред които се отличават и четири Оскара. 

Мери Остин, "Бохемска рапсодия" и колко спечели от филма любимата на Фреди Меркюри

Колко спечели от "Бохемска рапсодия" Мери Остин

Музата на Фреди Меркюри с все по-голямо богатство

Всичко това говори за качеството на филма, което обаче може да пострада сериозно. Това е заради пускането на "Бохемска рапсодия" по кината в Китай. Като цяло е изненада, че китайските власти са разрешили това да се случи, защото те се стремят да не допускат филми, които имат препратка към LGBTQ+ общността

Добре знаем, че в "Бохемска рапсодия" те съществуват, но версията, която ще бъде разпространена в Китай ще бъде "леко пипната". Според The Hollywood Reporter, сцените с използване на наркотици и тези с размяна на целувки и интимности между Фреди Меркюри и други мъже ще бъдат изрязани.

Снимка 386970

Източник: Alexandra Films

Това се прави с цел да бъдат премахнати всички препратки към сексуалността на Фреди Меркюри и LGBTQ+ общността.

Китайският народ обаче ще може да се радва на филма за ограничено време, защото той ще бъде излъчван само в определени кина за кратък период от време. 

"Бохемска рапсодия" - факти срещу измислица

"Бохемска рапсодия" - факти срещу измислица

Какво е променено, за да се придаде повече драматизъм

Това не е изненада, защото властите в страната не толерират каквото и да било съдържание с гей мотиви. Пример за това е, че през 2005 г. отказаха да пуснат по кината спечелилия три Оскара филм "Планината Броукбек" поради същите причини.