The Sunday Times споделя няколко нови откъса от All You Need Is Love - книга, включваща интервюта от началото на 80-те години на миналия век с Пол Маккартни, Джордж Харисън и Ринго Стар, както и с Йойо Оно и други любими хора от света на The Beatles.

Мей Панг - жената, застанала между Джон Ленън и Йоко Оно, разказва за любовта си във филма The Lost Weekend

Коя е Мей Панг - жената, застанала между Джон Ленън и Йоко Оно

Документален филм разказва за краткия им романс

В едно интервю от книгата Оно, която сега е на 91 години, казва, че е посъветвала Ленън как да приема хероин, но отрича да го е накарала да взима, за което тя твърди, че колегата му от групата Харисън я е обвинил. Оно казва още, че Ленън "няма да вземе нищо, освен ако не иска да го направи".

Съгласно откъс от Times, Оно твърди, че за първи път е "помирисала" хероин в Париж и че е изпитала "красиво чувство", тъй като не се пристрастила към него. "Беше просто приятно чувство", цитират я от изданието: "Така че казах именно това на Джон."

Съобщава се също, че Джон Ленън я е попитал за нейния опит с употребата на наркотика. В крайна сметка Оно тогава си мисли, че Джон Ленън все пак иска да пробва, затова и пита. Изпълнителката настоява, че те "никога не са си инжектирали" дрогата.

През 1970 г. Ленън, който беше убит през 1980 г., описва подробно първия си опит с хероина, като казва на Rolling Stone, че "не е много забавно" и че "никога не си е инжектирал нищо".

"Взехме малко, когато изпитвахме истинска болка", разказва той. "Имахме толкова тежък момент с всички и имаше толкова много обвинения, хвърлени върху мен и върху Йоко, особено върху Йоко. И изпитвахме толкова много болка, че трябваше да направим нещо по въпроса. И това се случи с нас", добавя Ленън. "Взехме хероин, заради това, което The Beatles и други ни причиняваха. Но се измъкнахме от това."

All You Need is Love идва от бивши членове на вътрешния кръг на The Beatles, като Питър Браун и автора Стивън Гейнс, които първи интервюираха членове на групата за книгата The Love You Make от 1983 г. Първоначалната книга не беше добре приета от групата, отбелязва The Times, като Гейнс споделя, че Пол и Линда Макартни "разкъсаха книгата и я изгориха в камината, страница по страница".

Сега, използвайки същите тези преписи от интервюта, новата история акцентира върху напрежението между хората от вътрешния кръг на The Beatles, края на групата и много други неща.

Какви чувства таи Пол Маккартни към Йоко Оно - заради намесата ѝ в съдбата на The Beatles

Какви са истинските чувства на Пол Маккартни към Йоко Оно

Някои неща не се забравят

В един откъс Стар, който сега е на 83 години, обсъжда как е разбрал, че е "време" The Beatles да се разпаднат, а в друг Маккартни, който сега е на 81 години, сравнява групата с "футболен отбор", заявявайки: "Не обичам да виждам мацка в средата на отбора."