Разходки, излети в планината, свеж въздух и презареждаща енергия... С идването на топлите месеци ни се иска да отделяме все повече време за активности на открито и сред природата. А веднъж щом сме си набелязали дестинация, започваме да планираме и какво ще похапваме.

"Козя стена", "Амбарица", "Мазалат", "Ехо", "Рай" – пет хижи в Стара планина, които да посетим и заради гледките

5 хижи в Стара планина, които да посетим и заради гледките

И дъхът ти спира…

Разбираемо е най-предизвикателно да ни се струва да изберем подходящата храна, която да сложим в раницата. Хем да е засищаща, хем да ни дава енергия, но пък и да е компактна и практична. Все пак трябва да ни е леко и удобно.

За улеснение в избора даваме идеи за три храни, които покриват всички критерии. А така и по-трудните преходи ще ни се сторят като разходка в парка.

Снимка 569804

Източник: iStock

Сити с няколко хапки

Независимо дали ще изберем суров, веган или друг вариант, енергийните барчета са винаги вкусни и съвсем успешно укротяват глада. Колкото и пренебрежително малки да ни се струват порциите им.

Снимка 569805

Източник: iStock

Не е за подценяване енергията, която дават, а освен че са богати и на протеинови съставки, можем да избираме и между разнообразни вкусове. Най-изкушаващи ни се струват тези с ябълка и канела, череша и черен шоколад.

Доза енергия в една шепа

Който и да е вид ядки са все калорична храна, на която обаче всеки гладен стомах се радва в малки количества. А и какво по-лесно от това да сложим в раницата пакет суров микс или пък любимите ни орехи, бадеми или кашу, за да са ни винаги подръка.

Овесените ядки в индивидуалните опаковки пък са чудесни за закуска, стига, разбира се, да има как да си стоплим вода, за да набъбнат.

Снимка 569809

Източник: iStock

Кутия, пълна с... калории

Сиренето е богато на белтъчини и полезни мазнини, които зареждат тялото ни с енергия. Предимство му е, че е в кутия или вакуумни опаковки и е удобно да похапнем набързо и по всяко време.

Зеленолистните зеленчуци, сезонните плодове и енергията, с която ни зареждат през април

Кои плодове и зеленчуци да ядем през април

И защо сезонните храни са важни

Помислили сме и за веганите - тофу е също толкова вкусна и богата на полезни хранителни вещества алтернатива.