Докато някои го предпочитат сутрешно, то други го предпочитат вечерно. За къпането става дума.

Гореща вода, душ, и коя е идеалната температура на душа през зимата

Коя е идеалната температура на душа през зимата

Горещо или студено - това е въпросът

Вероятно и ние сме се замисляли дали е от съществено значение кога си взимаме душ - дали след като се събудим, или пък преди да си легнем.

Оказва се, че категоричен отговор на въпроса кое време от деня е по-подходящо за къпане няма. Това просто си зависи от начина ни на живот и предпочитанието ни. Предимства има както душът сутрин, така и този вечер.

В случай че през по-голямата част от деня сме навън и вечер искаме да се пъхнем в чаршафите възможно най-чисти, то по-добрият вариант е да се изкъпем вечер преди лягане.

Снимка 597191

Източник: iStock

Ползите са предимно хигиенни - така ще отстраним мръсотията, която през деня полепва по нас. Особено при хора със склонна към акне кожа, по-препоръчително е душ да се взима вечер. Тогава къпането е и приятно заради отпускащия му ефект върху тялото и ума.

С какво обаче сутрешният душ може да ни се стори по-подходящ? Той може да ни помогне да се разсъним по-ефективно и да се почувстваме по-готови за деня. А като се изкъпем сутрин, премахваме и замърсявания от тялото си, но тези, натрупани през нощта.

Топъл душ, студен душ, възстановяване и с каква вода да се къпем след тренировка

Какъв душ да взимаме след тренировка

Вечната дилема: топла или студена вода

Може и да не ни звучи изобщо приятно, но е факт, че в чаршафите ни почти винаги има натрупани бактерии и мъртви кожни клетки, особено ако не ги сменяме редовно, пише Seventeen.