Животът и ежедневието на професионалните тенисисти не са никак леки, защото са свързано не само с много тренировки, но и с лишения.

Григор Димитров - вдъхновение дори и за сина на Новак Джокович

Григор Димитров - вдъхновение дори и за сина на Новак Джокович

Подробности около откраднатия часовник на тенисиста

Въпреки това не са един и двама играчите, които успяват да съчетават изявите си на корта със създаването на семейство. Изглеждаше, че световната номер седем Маркета Вондроушова също го прави.

Но самата тя разкри пред Blesk, че се е разделила със съпруга си Степан Шимек и в момента са в процес на развод. Двамата се запознават още като тинейджъри и започват да излизат през 2016 г. През 2021 г. се сгодиха, а през лятото на 2022 г. официално станаха семейство.

Шампионката от миналогодишното издание на Уимбълдън казва, че двамата са се разделили и той вече се е изнесъл от жилището, в което са живеели заедно с котката им. "Определено нямам много щастливи моменти през последните седмици. Бракът ни със Степан приключи наскоро, разделихме се", казва Вондроушова.

Маркета Вондроушова разяснява, че връзката им не се е получила, защото са си представяли семейния живот такъв, какъвто в действителност е бил. "Сега официално финализираме развода, но сме се разбрали за всичко."

Световната номер седем определено не се намира в най-добрия си период, защото наскоро след борба с рак почина нейният дядо. От The Sun припомнят, че веднага след участието си в Indian Wells Маркета Вондроушова се е прибрала в Чехия, за да го види за последно.

Елена Рибакина - тенисистката, която спечели Porsche Taycan на Porsche Tennis Grand Prix, но не го подкара

Тенисистката, която спечели Porsche Taycan, но не го подкара

Елена Рибакина едва ли ще се наслади напълно електрическия звяр

"Без него никога нямаше да постигна това, което постигнах в кариерата си", допълва още тенисистката. Всъщност тя и вече бившата и половинка се запознават покрай тениса, защото Шимек също е имал обещаващо бъдеще на корта. Нещата за него обаче не са се получили заради контузии.