Чуандо Тан, известен фотограф от Сингапур, привлича световното внимание не само със своите завладяващи портрети на други хора, но и със забележителните си автопортрети. Роден през 1966 г., Чуандо, сега на 58 години, притежава невероятно младежко излъчване, което противоречи на действителната му възраст.

Столетницата Кейти Макрей и тайните й за дълголетие

Тя е на 106, преживяла е 2 световни войни и има 4 простички съвета за дълголетие

Тайните на Кейти Макрей за пълноценен живот

Веднъж модел през 80-те години на миналия век и дори поп певец през 90-те, този сингапурец се насочва към кариера във фотографията, след като певческите му ангажименти намаляват. Неочаквано едно отклонение от обичайната му работа му поставя нова траектория.

В интервю фотографът разказва: "Създадох акаунт в Instagram, след като приятели споменаха, че клиентите в днешно време смятат, че фотографът трябва да бъде в социалните мрежи. За да има някакво съдържание, реших да споделям мислите си, като публикувах няколко снимки на мен самия."

Потребителите бързо забелязват забележителния външен вид на Тан, въпреки неговите 58 години. Дори възникват спекулации, като някои го приписват на генетиката, докато други смятат, че е заради чистия въздух на Сингапур, качественото здравеопазване и продуктите от висок клас. Нека се задълбочим в ежедневието на фотографа, за да проверим тези предположения.

Кери Бърнет - тя е баба на 53, но е и една от най-добрите танцьорки на пилон

Тя е на 53, баба е и e една от най-добрите танцьорки на пилон

Забележителната история на Кери Бърнет

Какво похапва

Тан се придържа към убеждението, че диетичните избори на човек играят важна роля както за цялостното му благосъстояние, така и за физическия външен вид, като представляват 70% от уравнението, докато упражненията допринасят с 30%. Този принцип ръководи храната, която подбира, като например консумацията на шест твърдо сварени яйца за закуска, но само с два жълтъка, заради проблеми с холестерола.

Той допълва сутрешното си хранене с чаша мляко и от време на време включва авокадо с горски плодове, предлагайки значителен протеинов и енергиен тласък, за да започне деня си.

Ястията на Тан се състоят основно от пиле с ориз, зеленчуци на скара и рибена супа през целия ден. Въпреки слабостта си към сладоледа, той си го позволява стриктно само през първата половина на деня. Тан съзнателно избягва кафето и чая, предпочитайки обилната консумация на вода.

Как тренира

Тан включва силови упражнения в своята рутина, като се стреми към четири седмични тренировки, но се случва да се примири и с три, когато е зает. Той отделя около 30 минути за тази дейност. След силова тренировка следва кардио, избирайки бързо ходене на бягаща пътека вместо джогинг, заради нараняване на коляното. Освен това, дава приоритет на плуването, като се стреми да плува около час всеки ден на вечерен басейн.

Козметиката

Въпреки че има спекулации, че Тан се подлага на пластични операции или използва специална козметика, той изяснява подхода си, заявявайки: "Имам чувствителна кожа, затова има само две неща, които използвам ежедневно: гел за измиване на лицето и хидратиращ крем." Признава, че използва боя за коса, за да се справи със сивите си коси, пише Bright Side.

Сънят 

В действителност Тан дава приоритет на поддържането на постоянен график на съня, като избягва да стои буден след 23 часа и да се събужда рано всеки ден. Той твърдо вярва, че работата до късно през нощта или гледането на филми след полунощ не допринасят за доброто здраве. Въздържа се от хранене пет, шест часа преди лягане, за да си осигури качествен сън.

Чуандо твърди: "Повярвайте ми, лягането рано си заслужава. След като сте имали достатъчно сън, ще можете да правите повече неща през деня, отколкото ако работите през нощта."

Апасра Хонгсакула - Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30

Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30

Когато остаряваш, но изобщо не ти личи

Защо не обича да го наричат "вечно млад"

По време на скорошно интервю за поредица за дълголетието той открито признава, че непрекъснатите разговори относно младежкия му външен вид в крайна сметка стигат до него и го карат да усеща напрежение. "Защото дълбоко в себе си знам, че не съм толкова млад. Аз остарявам. Така че няма да създавам погрешното впечатление, че съм вечно млад. Може би всички те искат пряк път, тайна как да запазят младостта си завинаги."

Тан обмисля процеса на остаряване и откровено споделя: "Ще излъжа, ако кажа, че никога не ми е минавало през ума, че искам да се науча как да не остарявам. Но това е нещо, което не можете да избегнете, защото стареенето е неизбежно".