Изкуственият интелект вече е навсякъде около нас, а Samsung го направи максимално достъпен с Galaxy AI функции в новите модели смартфони от серията S24. От компанията обещаха подобни функции да бъдат достъпни и на други техни устройства, и продължават да спазват обещанието си. 

Интелигентната галактика на Samsung  Galaxy S24 и как да влезем в нея с Galaxy AI и Circle to Search with Google

Интелигентната галактика на Samsung и как да влезем в нея

Бъдещето е сега

Вчера, 24 април, на събитието Unbox & Discover Samsung Electronics Co. бяха представени най-новите Neo QLED 8K, 4K и OLED телевизори и саундбар. "Преодоляваме границите на домашното развлечение, като интегрираме изкуствения интелект по начини, които променят традициите при възприемането на съдържание", заявиха от Samsung. 

Новият Neo QLED 8K телевизор е събрал всички най-добри постижения на марката досега, за да гарантира максимално впечатляващо изживяване у дома. Благодарение на мощния си NQ8 AI Gen3 процесор, оборудван със сензор за невронна обработка, със сигурност няма да имаме забавяне при работата с устройството и всичко се случва бързо, лесно и интуитивно.

Снимка 662614

Източник: Samsung

Изкуственият интелект контролира прецизно възпроизвеждането на изображенията, за да бъдат те винаги с максимално добро качество за 8К резолюцията, независимо от техния източник. Технологията AI sound пък гарантира кристален и автентичен звук с функции за адаптивност към външни условия.

Ако използваме телевизора си не само за гледаме на предавания, филми и сериали, можем да се възползваме и от другите режими с AI, които новите модели поддържат - AI Auto Game за гейминг, AI Customization за максимална персонализация и AI Energy за пестене на енергия.

Операционната система Samsung Tizen, инсталирана във всички телевизори, също е гаранция за разнообразие от интелигентни функции и полезни приложения. А така изграждането на домашна екосистема между смартфона и останалите ни устройствата е по-лесно от всякога. 

Samsung Galaxy AI и милионите устройства, които ще имат достъп до AI

100 милиона устройства Samsung Galaxy получават AI

До средата на годината

Освен Neo QLED 8K, тази година Samsung залага и на линията Neo QLED 4K, както и на първия в света OLED телевизор без отблясъци. Те предлагат не само впечатляваща картина, но и най-добра производителност и потребителско изживяване - все благодарение на мощните си процесори и AI функции. И накрая, ако искаме да издигнем гледането на телевизия на още по-високо ниво, може да добавим и най-новия саундбар от серията Q.