Филмите за края на света и цивилизацията, каквато я познаваме, едва ли някога ще престанат да са актуални. Към подобни истории винаги може да се добави нова перспектива, а когато тя е от доказани имена в киното, няма как да не очакваме с нетърпение да ги видим.

Kraven the Hunter с Арън Тейлър-Джонсън - трейлър на филма за един от злодеите на Спайдърмен

Арън Тейлър-Джонсън е безпощаден и първичен ловец

Трейлър на Kraven the Hunter

28 Years Later e продължението на "28 дни по-късно" - филмът на Дани Бойл от 2002 г., който показваше опустошения след зловещ вирус свят, населен със зомбита. Главната роля се изпълняваше от тогава все още почти безизвестния Килиън Мърфи.

Мърфи, вече носител на Оскар за "Опенхаймер", се завръща и в продължението, но като изпълнителен продуцент. На екрана обаче ще видим други звезди - Джоди Комър ("Убивайки Ийв"), Арън Тейлър-Джонсън ("Крейвън Ловеца") и Рейв Файнс ("Менюто", филмите за Хари Потър).

Джоди Комър

Източник: GettyImages

Джоди Комър

Сценарист отново ще е Алекс Гарланд, което пък ни дава още едно основание да очакваме много от филма. Или филмите - продълженията ще са две, като 28 Years Later е първото. Второто все още няма заглавие, но се очаква да бъде режисирано от Ниа ДиКоста ("Кендимен"), пишат Deadline.

Килиън Мърфи

Източник: GettyImages

Килиън Мърфи

Колкото до сюжета, подробностите са липсващи. Затова пък е ясно, че бюджетът на 28 Years Later е 75 милиона долара - стряскащо различен в сравнение с 8-те милиона, с които е правен "28 дни по-късно".