Няколко са коктейлите, за които бихме казали, че ни връщат към лятото с освежаващия си вкус. Един обаче е може би най-характерният за най-горещия сезон и едва ли има себеуважаващ се барман, който да не може да го приготвя.

Monkey Business, джин, вермут и как да си забъркаме коктейла

Кой е перфектният петъчен коктейл

Време за разпускане

Става дума за коктейла "Секс на плажа", разбира се. Той е известен както с провокативното си име, така и със свежия си плодов вкус. Не е ясно точно кога и къде е изобретен, но има предположения, че барман от Флорида го създава през 1987 г. като част от кампания за продажба на прасковен шнапс. Много вероятно е барманът да е комбинирал точно шнапс от праскови и портокалов сок с водка и сок от червени боровинки.

През 80-те и 90-те години на миналия век коктейлът е един от най-популярните и вече е включен в Ръководството на американските бармани.

"Секс на плажа" е лесен за приготвяне, а пък на вкус е наистина впечатляващ. Портокаловият сок го прави свеж, като желаещите да разнообразят класическата рецепта, могат да го заменят с ананасов. Сега обаче обръщаме внимание именно на класическата рецепта от delish.

Снимка 606815

Източник: iStock

Какво ни трябва

  • лед
  • 50 мл водка
  • 15 мл прасковен шнапс
  • 60 мл портокалов сок
  • 60 мл сок от червени боровинки
  • резенче портокал, за украса

Какво ги правим

Висока коктейлна чаша пълним с лед и сипваме първо водката, а след това и останалите съставки. По желание можем да украсим с резенче портокал.

Boozy Butterbeer Punch, “Хари Потър” и рецептата за алкохолната напитка от филма

Кой е най-подходящият коктейл за парти

И водка е замесена, естествено

По-лесна рецепта за коктейл едва ли има, наистина. За да си приготвим "Секс на плажа" не ни е нужен дори и шейкър. Трябват ни просто няколко съставки и желание да се отпуснем с коктейл, от който щом отпием, мислено ще се пренесем на някой екзотичен плаж.