Вече е петък вечер - идеалното време да разпуснем с коктейл. На ред тази седмица идва да си забъркаме един Monkey Business. Името е не само закачливо, но и носи история. Нека я разкажем накратко преди да споделим рецептата.

Boozy Butterbeer Punch, “Хари Потър” и рецептата за алкохолната напитка от филма

Кой е най-подходящият коктейл за парти

И водка е замесена, естествено

Monkey Business е всъщност заглавието на филм, дело на няколко братя, сред които е и Граучо Маркс. Той е роден през 1890 г. като Джулиус Хенри Маркс в Манхатън, Ню Йорк и е талантлив комик, актьор, писател и телевизионна звезда. Днес той продължава да живее чрез популярните "очила Граучо" - онези очила с рогови рамки с голям пластмасов нос, пухкави вежди и мустаци, които за първи път се пускат на пазара в началото на 40-те години на миналия век. Много е вероятно дори и ние вкъщи да имаме някъде скътан един чифт.

Всъщност планът на майката на Граучо Маркс е именно той и братята му да станат актьори, като чичо си. Така и се получава. Момчетата откриват, че публиката ги харесва като комедианти и това дава старта на кариерата им. Сред по-известните им днес филми са Monkey Business, Animal Crackers, A Night at the Opera и A Day at the Races.

Но тъй като днес сме на вълна Monkey Business, нека видим как можем да си забъркаме коктейла.

Какво ни трябва

  • 50 мл джин
  • 30 мл вермут
  • 10 мл бананов ликьр
  • 5 мл сок от лимон
  • 5 мл сок от лайм

Какво ги правим

White Russian, “Бял руснак”, водка, Kahlúa и останалите в рецептата за коктейла

Белият брат на “Черния руснак”

По какво си приличат и по какво се различават

Първо слагаме всички съставки в голяма чаша. В нея добавяме лед и разбъркваме, докато съставките се охладят добре. След това прецеждаме съдържанието в предварително охладена коктейлна чаша. Накрая можем да украсим с резенче портокал, предлагат от Drunkards Almanac.