Бразилците са едни от най-пламенните народи, на които просто им личи, че обичат да се забавляват. И тъй като купон без коктейл не може, естествено, че и те си имат любими рецепти.
Един от най-предпочитаните в Бразилия коктейли се нарича Rabo de Galo и буквално се превежда просто като "коктейл". На португалски galo означава "петел" (на английски - cock), а rabo означава "опашка" (на английски - tail).
Историята на Rabo de Galo ни връща още в средата на 50-те години на миналия век, когато италианският производител на вермут Cinzano отваря фабрика в оживения Сао Пауло. И за да се конкурира с обичаната от бразилците кашаса, е създаден коктейл, в който и двата алкохола просто се сместват.
Източник: iStock
Днес, пропорциите и съставките на коктейла може и да се различават от бар в бар, но обикновено се приема, че кашасата е 2/3, а вермутът - 1/3, пише Difford's Guide. Ето как точно да си го приготвим по оригинална рецепта.
Какво ни трябва
- 50 мл кашаса
- 15 мл вермут
- 15 мл Cynar (италиански горчив аперитив)
Какво ги правим
В шейкър за коктейли сипваме всички видове алкохол, слагаме лед и разклащаме докато съставките се охладят. След това прецеждаме в чаша с лед и по желание добавяме резенче лайм.