Бразилците са едни от най-пламенните народи, на които просто им личи, че обичат да се забавляват. И тъй като купон без коктейл не може, естествено, че и те си имат любими рецепти.

Heavenly Sipper - коктейлът, създаден от ChatGPT

Heavenly Sipper - коктейлът, създаден от ChatGPT

ChatGPT може и това

Един от най-предпочитаните в Бразилия коктейли се нарича Rabo de Galo и буквално се превежда просто като "коктейл". На португалски galo означава "петел" (на английски - cock), а rabo означава "опашка" (на английски - tail).

Историята на Rabo de Galo ни връща още в средата на 50-те години на миналия век, когато италианският производител на вермут Cinzano отваря фабрика в оживения Сао Пауло. И за да се конкурира с обичаната от бразилците кашаса, е създаден коктейл, в който и двата алкохола просто се сместват.

Снимка 613377

Източник: iStock

Днес, пропорциите и съставките на коктейла може и да се различават от бар в бар, но обикновено се приема, че кашасата е 2/3, а вермутът - 1/3, пише Difford's Guide. Ето как точно да си го приготвим по оригинална рецепта.

Какво ни трябва

  • 50 мл кашаса
  • 15 мл вермут
  • 15 мл Cynar (италиански горчив аперитив)

Какво ги правим

Black Velvet, бира Guinness и шампанско, и лесен коктейл за Деня на свети Патрик

Коктейл с бира за Деня на свети Патрик

Да вдигнем наздравица за ирландците

В шейкър за коктейли сипваме всички видове алкохол, слагаме лед и разклащаме докато съставките се охладят. След това прецеждаме в чаша с лед и по желание добавяме резенче лайм.