Да сме изцяло концентрирани и съсредоточени в съвременното ежедневие си е една доста важна и успешна черта. Когато човек е в състояние да взима бързи, прецизни и балансирани решения и съзнанието му е 100% фокусирано, то това може да го изведе до един по-успешен и спокоен живот. Но как можем лесно и с неповторим вкус да поддържаме една прекрасна мисловна форма?

Повече течности

В повечето случаи умът ни функционира "като бръснач" тогава, когато в ежедневието си ние приемаме повишено количество на течности - вода, чайове, смутита и т.н. Все пак нашият организъм е съставен от около 70% вода, в което може да открием и отговора на въпроса "защо е за предпочитане да сме добре хидратирани в нашето ежедневие". И сега, когато се намираме в прекрасния горещ летен сезон, освен хидратиращи течности, тялото ни понякога може да поиска да усети и вкуса на страхотните и освежаващи аперитиви като една леденостудена биричка, например.

Но понякога наличието на алкохол в тази напитка може неочаквано да ни възпрепятства в това да бъдем максимално концентрирани и съсредоточени в действията, които извършваме - шофиране, работни ангажименти, посещение във фитнеса и т.н. Тогава как може да усетим истинския и неповторим вкус на бирата, например, и в същото време да не се притесняваме дали алкохолът в нея може да ни разконцентрира?

Сега може да опитаме от новата безалкохолна бира Каменица 0.0%, която съдържа в себе си 100% бирен вкус и 0% алкохол. С нея може да утоляваме жаждата по време на всички наши ежедневни ангажименти, като останем 100% фокусирани и съсредоточени.

Предстои ни да шофираме, но искаме да сме изцяло отговорни на пътя? Тогава една Каменица 0.0% може да се окаже точно онази разхлаждаща лятна напитка, с която да се насладим на страхотния и неповторим хмелов вкус, но по онзи приятен и отговорен начин. Предстои ни работна среща в офиса, а искаме да сме изцяло фокусирани и съсредоточени върху всичко случващо се в нея? Каменица 0.0% отново може да се окаже нашето подходящо разхлаждащо питие. Задава се тренировка във фитнеса? Според нас вече знаете отговора и на този въпрос...

Снимка 583801

Източник: Каменица

Концентрацията обожава движението

Сутрeшен джогинг, йога от вкъщи, кратка разгрявка с подръчни предмети в офиса... чистият и бистър ум обича да го "раздвижваме" с всевъзможни физически упражнения. Именно това е и едно от основните правила, когато искаме да разполагаме с трезво съзнание, с което да изпълняваме своите важни задачи за деня.

Когато раздвижваме нашите мускули и стимулираме кръвообращението си, ние предразполагаме мозъка ни да функционира на по-високи работни обороти, които в крайна сметка могат да рефлектират и върху качеството на нашето ежедневие. Така че, ако искаме да имаме висок процент на фокус на ума, е хубаво да откриваме повече време през деня, в което да извършваме различни по вид физически упражнения.

Не само физически тренировки

От време на време добрата и концентрирана мисъл трябва прилежно да се тренира, но не само с определени физически упражнения, a и с такива, които ангажират умствената дейност. На пазара може да открием няколко страхотни настолни игри, с които успешно и функционално да потренираме мозъчните гънки.

Хубавото на този вид упражнения е, че освен да поддържаме концентрацията си в отлична форма, може и истински и от сърце да се забавляваме. Заедно с роднини и приятели можем да организираме няколко забележителни умствени игри, с които да потренираме мисълта си и които ще ни помогнат да бъдем още по-фокусирани, когато дойде моментът за наистина важните задачи в ежедневието.