От 1999 г. насам американското списание Time публикува списъка си с най-влиятелните личности за годината. За разлика от други подобни класации, тук няма съревнование кой да бъде на челно място. Присъствието сред стоте имена е въпрос на чест и зависи най-вече от преценката на екипа на изданието до каква степен тези хора са повлияли на процесите на промяна в света.

Тейлър Суифт - личност на 2023 г. според списание Time

Ето кой е личност на 2023 г.

Time избра човек от шоубизнеса

Първият списък от 1999 г. е резултат от обширна дискусия сред американски политици, журналисти и академици. Тогава са обобщени имената за целия XX век. От 2004 г. селекцията се превръща в традиция, като обикновено е разделена в няколко категории.

И за настоящата 2024 г. от изданието вече разкриват едно от имената в престижния им списък. Това е Дуа Липа, която е първото обявено име, избрано и да краси корицата на изданието TIME 100 за 2024 г. След броени дни (на 29 април) предстои да разберем и кои са останалите влиятелни личности в списъка.

Факт е, че през последните няколко години Дуа Липа има страхотен възход - с пет топ 10 песни в Billboard Hot 100 и роля в миналогодишния боксофис хит "Барби", певицата е описана от списанието като невероятен творец.

"Откакто бях много малка винаги съм се старала да записвам мечтите си и да ги превръщам в цели, към които се стремя", казва англо-албанската певица и автор на песни пред изданието. "Винаги съм планирала предварително. Въпреки че възникват неприятни изненади по пътя,които обаче в момента оценявам, винаги имам дългосрочна цел, която следвам."

Освен че жъне все повече успехи в музикален план, Дуа Липа има и участия в няколко филма като споменатия вече "Барби" и "Аргайл: Супершпионин". През 2022 г. пък Dua Lipa: At Your Service беше обявен от Spotify за един от най-добрите подкасти за годината.

Кои са най-влиятелните личности през последното десетилетие според Time

Кои са най-влиятелните личности през последното десетилетие

От Барак Обама до Тейлър Суифт

За разнообразието от проекти, които е натрупала в кариерата си до момента, Липа казва, че е работила усърдно за всеки един от тяхх през целия си живот. "Обичам музикалната си кариера и факта, че ми дава толкова много възможности за изява. Но това е само малка част от това, което всъщност съм и имам да покажа."