"Хавай 5-0" е от сериалите, които можем да гледаме отново и отново, без да ни омръзне. Просто защото всеки епизод поднася нова доза неизвестност и чопли любопитството ни.

Дейвид Карузо след "От местопрестъплението – Маями" - какво се случва с актьора след сериала

Какво се случва с Дейвид Карузо 11 години след края на "От местопрестъплението – Маями"

Хорейшио Кейн е неоткриваем

Всъщност поредицата, която дълги години гледаме и в родния ефир, е по мотиви на този, излъчван в периода 1968-1980 г., като са запазени имената на героите.

В познатия ни "Хавай 5-0" в главната роля - тази на Стив Макгарет, влиза Алекс О'Лафлин, а в останалите са Скот Каан, Тейлър Уили, Даниел Дей Ким и Грейс Парк. Сериалът се излъчваше от 2010 г. чак до 2020 г., като за това време видяхме общо 240 епизода.

Интересното е, че след края на сериала Алекс О'Лафлин реши да слезе от сцената и не се е появявал в нито един филм или сериал. Освен в главната роля, актьорът е влизал в тази на режисьор в три епизода, а цели 18 епизода от "Хавай 5-0" дори е продуцирал.

Ролята в сериала несъмнено се оказа най-голямата му и значима в кариерата поне до момента. Като в годините преди началото на "Хавай 5-0" е участвал в 15 други продукции, сред които Three Rivers, "План Б", където си партнираше с Дженифър Лопес и "Ледена смърт".

В интервю за CBS през 2017 г. О'Лафлин разкрива, че първоначално се е колебал дали да приеме ролята на Стив Макгарет, защото предният сериал с негово участие - Three Rivers, се е оказал провал. Но е решил да рискува и е приел работата.

По време на десетте години, в които се излъчва сериалът, актьорът не е участвал в нито една друга продукция. Вероятната причина за това е, че се е преместил да живее на Хавайте, където са протичали и снимките на "Хавай 5-0", което го е отдалечило от Холивуд, пише Looper.

Като цяло Алекс О'Лафлин е доста потаен за личния си живот и не споделя почти нищо, няма и профили в социалните мрежи. Факт е, че не сме чували нищо за него през последните три години, но това не означава, че положението скоро няма да се промени.

През 2021 г. в интервю за YouTube канала Pac Bleu актьорът споделя, че работи върху три нови сценария. Единият е за сериал, а другите два - за филми. Но по онова време заявява, че са далеч от готови и затова не може да сподели нищо.

Е, не сме и чули повече за новите му проекти, но пък през миналата година от Deadline разбрахме, че е подписал с мениджърската агенция Atlas Artists. Всичко това означава, че Алекс О'Лафлин все пак възнамерява да се върне към снимането на филми и сериали, но остава големият въпрос кога.

Кевин Сорбо след ролята на Херкулес - какво се случва с актьора

24 години след "Херкулес" - какво се случва с актьора Кевин Сорбо

Проблемите, белязали пътя на актьора

В личен план актьорът е женен за сърфистката Малия Джоунс, като през 2020 г. се роди и синът им Лайн. Това е второ дете за О'Лафлин, който има и 18-годишен син от предишна връзка.