С наближаването на Коледа обикновено започва и трескавото пазаруване за празничните ястия, за които отделяме доста време и внимание. И ако спазваме традициите, те обикновено са едни и същи всяка година. С напитките обаче имаме свободата да експериментираме. А тази година почти навсякъде в интернет пространството ни изскачат снимки и видеа на една особено ефектна идея за коктейл.

Какво се случва с тялото ни, когато пием по коктейл на ден

Какво се случва с тялото ни, когато пием по коктейл на ден

Не, не “държи доктора далеч от мен”

Нямаше как да не привлече и нашето внимание. Коктейл "Коледна елха" изглежда буквално като коледните преспапиета, с които толкова обичаме да украсяваме домовете си. И както името на напитката подсказва, в центъра на "коледното кълбо" е елхата.

Освен че изглежда красиво, е и лесно да я пресъздадем в чашата, тъй като за целта ни е необходим единствено стрък розмарин. Но нека направо минем по същество.

Ето как точно да си направим коктейл "Коледна елха " по рецептата на The Kitchn.

Първата стъпка е да си изберем чаша, която е безопасно да бъде поставяна във фризер и е достатъчно висока и широка, за да побере стрък розмарин. Пълним я с вода - около една четвърт от обема.

Втората стъпка е да вземем стрък розмарин и да го закрепим за дъното на чаша, така че да стои изправен. Можем да го позиционираме или с връхчетата нагоре, или с връхчетата надолу, както е по-лесно да се закрепи.

Третата стъпка е да сложим чашата във фризера и да я оставим докато водата се превърне в лед. След това можем да извадим чашата и ще забележим, че благодарение на леда на дъното, розмаринът вече е стабилно прикрепен.

Каква е версията на Ърнест Хемингуей на любимия му коктейл Bloody Mary

Каква е версията на Ърнест Хемингуей на любимия му коктейл Bloody Mary

От всичко по повече

Четвъртата стъпка ни е любимата - остава ни просто да си допълним чашата с каквото пожелаем. Тази рецепта ни дава пълната свобода да експериментираме и дори да направим персонализирани коктейли за всеки от гостите ни. За да се вижда обаче "елхата" в чашата и да остане красивият ефект, е препоръчително да я допълним с напитки, които са прозрачни или с по-светъл цвят. Идеално избор биха били например джин с тоник, водка със сода или пенливо вино.