В разгара на каквото и да е бедствие, било то природно или вирусно, какъвто е случая с китайския коронавирус, в интернет все се намират хора, които бълват невярна и подвеждаща информация.

В зависимост от ситуацията, подобни действия биха могли да костват човешки животи и да възпрепятстват намесата на спешни екипи и институции, които се опитват да работят по дадения проблем.

В този дух Google наскоро пусна нова система, чрез която подсигурява, че хората в мрежата, търсещи информация относно коронавируса, няма да попаднат на грешни или подвеждащи данни.

Китай, коронавирусът и какво причинява той на човешкото тяло

Какво причинява коронавирусът на тялото

Ето ги и главните симптоми

Системата се нарича SOS Alert и е създадена в сътрудничество със Световната здравна организация.

Когато потърсим информация за коронавируса в Google, в горната част на екрана ни се появява надписът SOS Alert, което означава, че малко по-долу ще можем да намерим бързи линкове към страниците на СЗО.

Снимка 464472

Източник: Google

В конкретния случай в линковете можем да намерим достоверна информация за самия вирус, симптомите му, как да се предпазим от заразяване и списък с често задавани въпроси.

Снимка 464473

Източник: Google

SOS Alert системата ще се прилага и в други кризисни моменти занапред, като можем единствено да се надяваме да виждаме надписа в горната лява част на браузъра си максимално рядко.