Някои коктейли просто са вечни. Колкото и често да ни се приисква да разнообразяваме с нови и по-интересни видове, понякога пък ни идва да "запушим устата" на експериментатора в нас и да посегнем към чашата с добре познат любим наш коктейл.
Един виден представител на вечните коктейли е Boulevardier. Той е доста семпъл, но и изтънчен. Сравняван е най-вече с негрони, но разликата е в това, че Boulevardier се прави с уиски вместо с джин.
Историята на този класически коктейл ни връща още в 20-те години на миналия век, когато е бил хит в баровете. И не че някога е спирал да бъде харесван, дори напротив - сега все още си е тук и доказва, че рецептата му не остарява и че е фаворит на все по-голяма част от ценителите на алкохолните напитки.
Че Boulevardier е специален коктейл доказва също и фактът, че е вдъхновил дори името на ресторант в Далас, САЩ. Същият, който е предоставил рецептата си на New York Times Cooking.
Източник: коктейл
Какво ни трябва
- 50 мл бърбън (за предпочитане Maker"s Mark)
- 20 мл сладък вермут (за предпочитане Dolin Rouge)
- 20 мл Campari
- портокалова кора, за украса
Източник: iStock
Какви ги правим
Най-напред охлаждаме една коктейлна чаша като я напълним с лед и сложим във фризера за около пет минути.
След това и трите вида алкохол сипваме в шейкър и добавяме лед. Затваряме шейкъра и го разклащаме за около 30 секунди, докато съставките в него се охладят.
Преди обаче да сипем коктейла в охладената ни вече чаша, го прецеждаме. Накрая по желание можем да украсим с портокалова кора.