Всички знаем историята на кучето Хачико, превърнало се в символ на истинската преданост, която четириногото може да изпитва към своя стопанин. Това може да е най-популярната подобна история, но със сигурност не е единствената.

В китайския град, от който тръгна заразата с COVID-19, се случи много през последните месеци. Но след като пандемията затихна, историята за едно вярно куче обиколи света.

В пика на заразата през февруари малкото четириного идва в болницата Wuhan Taikang заедно с възрастния си собственик, който очевидно не е имало на кого да го остави.

Снимка 481050

Източник: Facebook / BACH Project Ph

Състоянието на мъжа бързо се влошава и губи битката с коронавируса. Кучето му обаче не знае, че никога повече няма да го види и не напуска фоайето на болницата, очаквайки отново да се събере със стопанина си.

Служителите на лечебното заведение, както и на супермаркета в него, правят многократни опити да изведат животното, но то се връща все на едно и също място. Така те решават да се грижат за него и го кръщават Xiaobao - малко съкровище, пише New York Post.

Кучетата и как ни помагат да бъдем по-здрави и по-щастливи

Кучетата ни правят по-здрави и по-щастливи

Някои от много ползи на това да имаме домашен любимец

Преди седмици кучето все пак се озовава в приют и сега търси новия си грижовен стопанин. А голямото му сърце със сигурност може да накара всеки да се влюби в него.