Жена от Уганда, която взеле в заглавията на всички медии в края на 2023 г., след като роди близнаци чрез инвитро оплождане (IVF) на 70 години, най-накрая прибра бебетата си у дома.

Микел Руфинели - жената с най-широкия ханш в света

Когато обиколката на ханша ти е почти два метра и половина

Какво е липедем и кого засяга

Сафина Намуквая роди близнаците - момче и момиче, в края на ноември в Международната болница за жени и Центъра за плодовитост в Уганда. Преди броени дни майката на три деца успя да заведе сина и дъщеря си у дома за първи път.

"На 70 години майчината любов на Сафина Намуквая разцъфтява в чудо, гушкайки близнаци заедно с д-р Едуард Тамале-Сали", гласи надписът към снимката, споделена на страницата на болницата във Facebook.

"Ръцете им държат не само бебета, но и скъпоценни камъни на надеждата, доказващи, че майчината любов надхвърля времето и възрастта. В този емблематичен момент радостта от майчинството блести неопетнено, отразявайки издръжливия дух на Африка, където всеки мечтата се подхранва с любов и грижа", допълват още от болницата.

Според Today, Намуквая е дала името Шакира Бабийре Набагала на дъщеря си, а сина си кръщава Като Шафике Кангаве.

Близнаците дават на Намуквая и нейния съпруг нов статут в тяхното село. Майката ще бъде известна като Налонго, което означава майка на близнаци, докато съпругът Валусимби Бадру ще бъде известен като Салонго или баща на близнаци.

Близнаците се раждат на 29 ноември. "Майката и бебетата са добре", се казва в съобщението тогава. Всеки от близнаците тежи около 2 кг, според местния канал NTV Uganda.

Шийна Холанд-Долан - жената, която на 20 г. разбира, че има 77 тайни братя и сестри

Жената, която на 20 г. разбира, че има 77 тайни братя и сестри

Една истинска история от Кливланд,Охайо

Болницата я поздрави тогава, като каза, че това е нещо повече от "медицински успех; става дума за силата и устойчивостта на човешкия дух", пише BBC.

Намуквая признава, че бременността на нейната възраст не е лесно постижение, споделяйки: "Имаше момент, в който се чувствах много зле заради бременността. Похарчих почти всичките си спестявания. След това отидох в болница и говорих с лекаря за състоянието си."

Вики Дъуган - жената, вдъхновение за най-секси анимационната героиня Джесика Рабит

Жената, вдхъновила най-секси анимационната героиня в историята

Коя е Джесика Рабит от реалния живот

Същият лекар помогна за организирането на финансиране за транспортиране на Намуквая до друга област за по-добри грижи.